Skoro jasno
24°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Maduro označil Trumpovu vládu za bandu extrémistov
Zdielať na
Noviny.sk

Maduro označil Trumpovu vládu za bandu extrémistov

LONDÝN - Venezuelský prezident Nicolás Maduro označil vládu amerického prezidenta Donalda Trumpa za "bandu extrémistov" a obvinil zároveň USA z krízy vo svojej krajine. V zriedkavom rozhovore pre britskú spravodajskú stanicu BBC Maduro povedal, že nevpustí do Venezuely humanitárnu pomoc, keďže je to podľa neho spôsob, akým chcú Spojené štáty ospravedlniť svoju intervenciu.

"Podnecujú vojnu s cieľom ovládnuť Venezuelu," vyhlásil venezuelský líder. "Je to politická vojna amerického impéria, záujmov krajnej pravice, ktorá dnes vládne, Kukluxklanu, ktorý vládne v Bielom dome," pokračoval Maduro. "Nenávidia nás, znevažujú nás, pretože veria len vo svoje vlastné záujmy a v záujmy Spojených štátov," dodal.


USA a väčšina západných vlád uznala za prechodného venezuelského prezidenta opozičného lídra Juana Guaidóa. Maduro sa ocitol pod rastúcim tlakom doma i v zahraničí, aby zvolal predčasné voľby. V krajine sa zatiaľ čoraz viac prehlbuje ekonomická kríza, bujnie korupcia a porušujú sa ľudské práva. Guaidó medzičasom zvolal na utorkové popoludnie ďalšie protivládne protesty.



Najčítanejšie