Jasno
13°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Len 2 z 5 detí majú vlastnú izbu. S úverom na bývanie za 0,95 % ju môže mať aj to vaše!
Zdielať na

Len 2 z 5 detí majú vlastnú izbu. S úverom na bývanie za 0,95 % ju môže mať aj to vaše!

Hovorí sa, že dnešní rodičia tak veľa pracujú pre krajšiu budúcnosť svojich detí, až nemajú čas prežívať s nimi súčasnosť. Našťastie, neplatí to o rodičoch najmenších školákov. Podľa aktuálneho prieskumu sa učí alebo píše úlohy so svojím dieťaťom takmer každý rodič v prípade žiakov prvého, druhého a tretieho ročníka.

Môžeme teda spokojne konštatovať, že Slováci sú zodpovední rodičia. Samozrejme, čím sú deti staršie, tým sú samostatnejšie, čo potvrdil aj prieskum Poštovej banky, realizovaný spoločnosťou 2muse na vzorke 540 respondentov. Kým skoro každému malému študentovi asistuje pri príprave na vyučovanie rodič, na konci základnej školy, v deviatom ročníku, sa pod dozorom učí už len pätina detí. Problém je len v tom, že na to nemajú dostatok súkromia. Zmeňte to! S Poštovou bankou môžete refinancovať, rekonštruovať či kúpiť väčší byt už za 0,95 %.

Hodina denne na domáce úlohy

Mnohí rodičia odchádzajú z práce s vedomím, že namiesto oddychu ich čaká ešte aj písanie domácich úloh. S prvákmi a druhákmi sedí nad knihami vyše polovica rodičov päť a viac hodín týždenne. Siedmakom rovnako veľa času venuje len štvrtina rodičov. Starší žiaci sa učia s rodičmi skôr už len na mesačne báze. Riešenie príkladov, písanie diktátov a vysvetľovanie nepochopeného učiva človeka síce poriadne vyčerpá, ale energiu, ktorú do toho vkladáte, určite neľutujte. Psychologička Silvia Dančiaková je presvedčená, že pomoc pri príprave do školy je hlavne u malých detí prospešná, ba priam nevyhnutná. Rodičia sú pre deti prirodzenými vzormi. "To najdôležitejšie, čo pre ne môžeme urobiť, je pomáhať im nájsť vnútornú motiváciu a ochotu k učeniu a trénovaniu. Deťom by sme mali pomáhať hľadať zmysel aj vo veciach, ktoré sa im prioritne nepáčia alebo sa ich boja. Takto vedené dieťa je samostatnejšie, sebavedomejšie a odvážnejšie.“

postovabanka.sk

Venujte im čas aj súkromie

Okrem spoločného učenia je podľa psychologičky dôležité i domáce prostredie a vlastná izba, v ktorej sa dieťa môže sústrediť na školské povinnosti. "V známom prostredí sa všetci, nie len deti, cítime bezpečnejšie a istejšie. Dieťa sa vo vlastnej izbe lepšie sústredí na svoj výkon bez toho, aby ho niečo rozptyľovalo,“ dodáva psychologička. Realita je však taká, že len dve z piatich detí na Slovensku majú vlastnú detskú izbu. Čoraz viac ľudí tak pristupuje k rekonštrukcii svojich bytov, domov, a to nie len z dôvodu skvalitnenia bývania, ale aj kvôli vytvoreniu väčšieho súkromia pre ich potomkov.

​Vlastnú izbu môže mať každý

Plány, ako zlepšiť svoje bývanie a vytvoriť svojim deťom priestor na nerušenú prípravu do školy, sa nikdy nerealizovali ľahšie. "Poštová banka klientom prináša úver na bývanie UŽITOČNÉ BÝVANIE s úrokom už od 0,95 % ročne s fixáciou na 3 roky. Tieto podmienky môže žiadateľ získať aj bez použitia služby ÚSPORA. Do konca októbra klientom preplatíme aj náklady na znalecký posudok a poplatky na katastri, pričom kataster za nich aj vybavíme,“ uvádza hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková. Ak klient využije službu ÚSPORA, vďaka svojim našetreným peniazom môže dostať svoju úrokovú sadzbu až na 0,76%. S úverom si klient môže prepojiť až 5 účtov, na ktorých si môže sporiť on alebo jeho blízki. "Majitelia týchto účtov pritom majú svoje peniaze hocikedy k dispozícii a môžu s nimi ľubovoľne nakladať. To, že nášmu klientovi, svojmu blízkemu pomôžu, ich nič nestojí, ale jemu táto pomoc prinesie výraznú úsporu nákladov na úvere,“ dodáva L. Žáčková. Viac informácií nájdete na: www.postovabanka.sk

Najčítanejšie správy