Zatiahnuté
Bratislava
Klement
23.11.2024
Mäso po nehode nemal kto odpratať. Prečo to tak dlho trvalo?
Zdielať na

Mäso po nehode nemal kto odpratať. Prečo to tak dlho trvalo?

Po havárii kamiónu z nedele na pondelok zostalo na ceste ležať 20 ton bravčového mäsa. Ležalo tam aj na poludnie v 40-stupňových horúčavách. Nenašiel sa nikto, kto by následky nehody odpratal. Nakoniec predsa len mäso vo večerných hodinách z cesty zmizlo. Prečo to tak dlho trvalo?

Prasatá ležali pri ceste

Nehoda kamiónu spôsobila, že sa na cestu aj mimo nej vysypalo mäso z návesu. V noci sa podarilo odpratať kamión z cesty, a tak sa aspoň uvoľnil jeden jazdný pruh. Polovice prasiat však ostali ležať na zemi. Začalo sa riešiť, kto to má odpratať. Správcom cesty v tomto úseku je Národná diaľničná spoločnosť. "Národná diaľničná spoločnosť najskôr čakala, ako dopadne odťah zo strany poľského autodopravcu," uviedol Marcel Jánošík z NDS. 

Mäso putovalo do kafilérie

Ten ale poslal na Slovensko kamión s jedným človekom. Asi si myslel, že to zvládne naložiť a zlikvidovať sám. Nič sa nedialo, teplota stúpala. Na ťahu bola veterinárna správa. "Sa pristúpilo k tomu, že sa to zlikviduje v kafilérii v Žiline," uviedol Miloš Mašlej z Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy.

Mäso stále patrilo majiteľovi, ktorý sa mohol vyjadriť. Podľa našich orgánov sa ale namal k činu. A tak večer prišli zamestnanci kafilérie a rozkladajúce sa mäso naložili. "Celá táto záležitosť nás vyjde na 8 000 eur, ktoré si následne budeme uplatňovať cez poisťovňu u autodopravcu," dodal Jánošík.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy