Mäso po nehode nemal kto odpratať. Prečo to tak dlho trvalo?
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Po havárii kamiónu z nedele na pondelok zostalo na ceste ležať 20 ton bravčového mäsa. Ležalo tam aj na poludnie v 40-stupňových horúčavách. Nenašiel sa nikto, kto by následky nehody odpratal. Nakoniec predsa len mäso vo večerných hodinách z cesty zmizlo. Prečo to tak dlho trvalo?
Prasatá ležali pri ceste
Nehoda kamiónu spôsobila, že sa na cestu aj mimo nej vysypalo mäso z návesu. V noci sa podarilo odpratať kamión z cesty, a tak sa aspoň uvoľnil jeden jazdný pruh. Polovice prasiat však ostali ležať na zemi. Začalo sa riešiť, kto to má odpratať. Správcom cesty v tomto úseku je Národná diaľničná spoločnosť. "Národná diaľničná spoločnosť najskôr čakala, ako dopadne odťah zo strany poľského autodopravcu," uviedol Marcel Jánošík z NDS.
Mäso putovalo do kafilérie
Ten ale poslal na Slovensko kamión s jedným človekom. Asi si myslel, že to zvládne naložiť a zlikvidovať sám. Nič sa nedialo, teplota stúpala. Na ťahu bola veterinárna správa. "Sa pristúpilo k tomu, že sa to zlikviduje v kafilérii v Žiline," uviedol Miloš Mašlej z Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy.
Mäso stále patrilo majiteľovi, ktorý sa mohol vyjadriť. Podľa našich orgánov sa ale namal k činu. A tak večer prišli zamestnanci kafilérie a rozkladajúce sa mäso naložili. "Celá táto záležitosť nás vyjde na 8 000 eur, ktoré si následne budeme uplatňovať cez poisťovňu u autodopravcu," dodal Jánošík.
Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.
TV JOJ