Zatiahnuté
11°
Bratislava
Valentína
11.10.2024
Boj o Adama (6) pokračuje! Vie o ňom aj egyptský prezident
Zdielať na

Boj o Adama (6) pokračuje! Vie o ňom aj egyptský prezident

Slovenka Katarína Azab bojuje o svojho syna Adama už štyri roky. Bohužiaľ neúspešne. Chlapec má už dnes 6 rokov a ako dvojročného ho jeho otec odniesol do svojej rodnej krajiny, Egypta. Katarína sa dokonca presťahovala, no ani tamojšia polícia jej nepomohla.

Všetko možno zmení šéfka diplomacie Európskej únie, ktorá sa podľa informácií portálu sme.sk rozhodla zúfalej matke pomôcť. Catherine Ashtonovú žiadali o pomoc viacerí naši zástupcovia - slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič, šéf diplomacie Miroslav Lajčák a naposledy aj europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová. A boli vypočutí. Šéfka diplomacie už na kauzu upozornila egyptského prezidenta.

O Adamovi vie aj prezident

Ashtonovej hovorca potvrdil internetovému portálu denníka SME, že o malom Adamovi mala hovoriť počas včerajšieho stretnutia s Muhammadom Mursím v Bruseli. Hlava krajiny, v ktorej sa má dieťa nachádzať, vraj tiež dostal do rúk správu o prípade. Diplomacia Európskej Únie naďalej pomáha slovenskej ambasáde v Káhire, ktorá sa prípadu stále venuje. V stredu vydal na Adamovho otca, Ahmeda Azaba, medzinárodný zatykač okresný súd vo Zvolene. Mal by ho teda začať hľadať Interpol, a tak by sa aj so synom nemal dostať z krajiny.

Verí v silu diplomacie

Kataríne Azab sa podarilo zistiť, že Adamka, ktorý mal tento rok nastúpiť do školy, nikam neprihlásili. Je teda možné aj to, že mu zmenili meno. Hoci má matka už viac ako rok rozhodnutie egyptského súdu o tom, že chlapec má byť v jej starostlivosti, tvrdí, že egyptská polícia sa od snahy únoscu nájsť, nepretrhne. Verí však, že snaha našich zástupcov i európskej diplomacie konečne k niečomu povedie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy