Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Pri požiari bytovky skákali z okien aj deti, miestni kritizujú hasičov
Zdielať na
Krimi

Pri požiari bytovky skákali z okien aj deti, miestni kritizujú hasičov

VSETÍN / Dramatické chvíle zažili obyvatelia Vsetína. V jednej z miestnych ubytovní začalo horieť. Niektorí ľudia v obavách o život skákali z okien.

"Malé deti hádžu von cez okno a my ich musíme chytať," hovorí jeden z obyvateľov ubytovne.

"Hustý čierny dym sa valil zo všetkých okien. Ľudia stáli v oknách a kričali a skákali dole, pretože im ani nič iné neostávalo," dodáva obyvateľka.

Oheň v priebehu pár minút zlikvidovali privolaní hasiči. Lekári museli ošetriť 26 ľudí. Väčšina z nich sa nadýchala dymu. Niektorí si skokom z okien zranili končatiny.

Dvadsať ľudí skončilo v nemocnici.

Týždeň bez domova

Na miesto prišiel i starosta Vsetína Jiří Čunek. Miestni mu vyčítali priebeh zásahu. "My sme ich chytali do rúk a hasiči sa na to len pozerali," dodáva jedna z obyvateliek.

"Zásah hasičov bude preverený," povedal starosta. "Už sedem minút po nahlásení sme začali zasahovať. Prvá fáza bola komplikovaná pre zmätok, ktorý bol pri budove," dodal hovorca hasičov zo Zlínskeho kraja Libor Netopil.

Požiar vznikol pravdepodobne z nedbalosti. Oheň zničil najmä chodby, no i byty sú neobývateľné. Približne stovka ľudí prespáva u príbuzných a známych. Bez strechy nad hlavou budú minimálne týždeň. 

Bytovku pohltil požiar. V panike skákali ľudia z okien a vyhadzovali i deti, pozrite si reportáž:

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy