Jasno
15°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Bývalému starostovi Hermanoviec hrozí 15 rokov za mrežami
Zdielať na
Krimi

Bývalému starostovi Hermanoviec hrozí 15 rokov za mrežami

HERMANOVCE / Bývalému starostovi Hermanoviec (okres Prešov) hrozí za šafárenie v obci najmenej desať rokov za mrežami. Škody presahujú 300 tisíc eur. Peniaze zmizli nielen z obecného účtu. Podľa informácií TV JOJ si starosta požičiaval v mene obce bez súhlasu poslancov.

Bývalý starosta Hermanoviec Eduard Grejták sa po prevalení kauzy vzdal funkcie, dnes stojí pred súdom. Z obecnej kasy zmizlo 105 tisíc eur. Ďalších 200 tisíc si napožičiaval od rôznych firiem s tým, že ich potrebuje obec.

Exstarosta odmietol na súde vypovedať. Obžaloba má 16 bodov a bývalý starosta je súdený na slobode. V prípade dokázania viny mu hrozí 10 až 15 rokov za mrežami.

"Pred tromi rokmi sme boli na kolenách, dnes už je to trochu iné," hovorí súčasný starosta Hermanoviec Rudolg Šeliga.

Obžaloba trvá na tom, že je vinný z podvodu, sprenevery a zneužitia právomoci verejného činiteľa. Do neľahkej situácie dostal aj firmy, od ktorých si požičal. Obec pod súčasným vedením vyhrala niekoľko sporov a firmy si musia pýtať peniaze od bývalého starostu.

Obec podľa našich informácií dlží na faktúrach tisícky eur. Celkový dlh Hermanoviec po prevalení kauzy bol 400 tisíc eur. "My sme neprijali peniaze ani do kasy ani na účet. Svedčia o tom výpisy a pokladničná kniha," dodal súčasný starosta.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy