Jasno
16°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Za rozsiahlym požiarom vo Vrbovom môže byť partia mladíkov
Zdielať na
Krimi

Za rozsiahlym požiarom vo Vrbovom môže byť partia mladíkov

VRBOVÉ / Hasiči z Piešťan, Hlohovca aj dobrovoľníci zasahovali v centre Vrbového. Dôvodom bol rozsiahly požiar mestskej budovy, na povale ktorej sa údajne stretávala mládež. Nie je vylúčené, že oheň niekto založil úmyselne. Hrozilo pritom, že plamene pohltia aj susediace domy.

Plamene spod strechy rodinného domu v širšom centre Vrbového vyšlahli približne o pol ôsmej večer. Okoloidúci ihneď zalarmovali hasičov. "Po príchode na miesto udalosti, bol požiar rozvinutý," informuje riadiaci dôstojník OR HAZZ Ivan Lukačovič. 

Po prehorení drevenej strešnej konštrukcie sa celý strop prevalil. Hrozilo, že plamene pohltia aj okolité domy. Zasahovalo až 15 profesionálnych i dobrovoľných hasičov.

Partia mladých

"Rýchlym zásahom sa podarilo horiacu strechu zlikvidovať a zabránili sme možnému prechodu ohňa na vedľajší dom, ktorý je obývaný," pokračuje Lukačovič. Po príchode hasičov na miesto udalosti sa v dome nikto nenachádzal. Krátko predtým však svedkovia videli odtiaľ vychádzať partiu mladých ľudí.

"Je to mestský dvor, kde boli predtým ubytované sociálne slabšie rodiny," vysvetľuje primátorka Ema Maggio-Kraváriková. "Sa podarilo zistiť, že sa tam pred požiarom nachádzali osoby, zrejme maloleté," tvrdí Lukačovič.

Požiarom rodinného domu sa zaoberá aj polícia. "Polícia v súvislosti s požiarom vo Vrbovom  začala trestné stíhanie z prečinu všeobecného  ohrozenia," povedala hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová.

Pozrite si reportáž redaktora Ľubomíra Trautenbergera:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy