Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Desivá bilancia posledných dní. Na cestách vyhasli 3 mladé životy
Zdielať na
Krimi

Desivá bilancia posledných dní. Na cestách vyhasli 3 mladé životy

SLOVENSKO / Začalo sa meteorologické leto a cesty brázdia aj takzvaní sezónni vodiči, teda takí, ktorí si za volant nesadajú až tak často prípadne je to len niekoľkokrát do roka. Stáva sa potom, že jazdia rýchlo alebo precenia svoje vodičské schopnosti. Najmä mladí ľudia by však mali byť ešte obozretnejší. Bohužiaľ, niektorí si takéto varovania neberú veľmi k srdcu a zbytočne riskujú. O život tak za posledných 10 dní prišli traja mladí ľudia, desiati sa zranili.

1. Začiatkom minulého týždňa skončila 23-ročná Terézia v nemocnici. Za volant si sadla opitá a na konci obce Utekáč (okres Poltár) nezvládla riadenie. Zišla z cesty a narazila do kvetináča, stromu aj betónových lavičiek, kde zväčša sedávajú dôchodkyne. Nafúkala vyše 2,5 promile.

2. Medzi Eliašovcami a Smižanmi o dva dni neskôr vrazili s autom do stromu traja len 15-roční chlapci. Vodič mal sotva občiansky preukaz, nie to vodičák. Vzal mame kľúče od auta a išiel sa povoziť. Chlapci išli prirýchlo a dostali šmyk. Po nehode museli spolujazdca hasiči dlhé minúty vystrihávať.  Všetci skončili s vážnymi zraneniami.

3. Ďalší mladý vodič havaroval s dodávkou aj začiatkom tohto týždňa v obci Budča pri Zvolene. Nevenoval sa riadeniu, zišiel z cesty a zastavil ho až betónový elektrický stĺp. 22-ročný vodič mal ťažké zranenia.

4. Také šťastie nemala 20-ročná vodička, ktorá havarovala medzi častou a Dubovou. Nezvládla riadenie, zišla z cesty a narazila do dvoch stromov. Podľa svedkov nebola pripútaná. Na miesto smeroval aj vrtuľník. Záchranári sa vodičku pokúšali ešte zachrániť, žiaľ neúspešne.

5. V rovnaký deň zomrel aj rovnako 20-ročný vodič na ceste pri Bánovciach nad Bebravou. S dodávkou, kde sa viezol aj s kolegom, išiel z kopca prirýchlo, stratil nad ňou kontrolu a vrazil do svahu. Vodič však nebol pripútaný a z vozidla vyletel. Žiaľ ani resuscitácia záchranárov nepomohla. Keby dvojnásobne neprekročil rýchlosť a mal by bezpečnostný pás, nehoda sa nemusela skončil tragicky. Spolujazdec vyviazol bez zranení. 

6. Aj deň na to sa zrejme rýchla jazda podpísala pod tragickú nehodu medzi Trnavou a Ružindolom. V ľavotočivej zákrute prešiel 24-ročný vodič do protismeru, strhol volant a vrazil do stromu pri ceste. Mladíka sa na mieste pokúšali oživovať záchranári, vrtuľníkom ho previezli do nemocnice, kde zraneniam nadránom podľahol. Jeho 23-ročný kamarát skončil tiež v nemocnici.

7. Dvaja neplnoletí mladíci sa v obci Vrbov viezli na štvorkolke. Nezastavili na značke STOP a zrazili sa s autom idúcim po hlavnej. 16-ročného vodiča motocyklu bez vodičáku a jeho o rok mladší kamaráta museli hospitalizovať v nemocnici.

8. Dvadsaťdvaročný mladík v stredu havaroval medzi Popradom a Spišským Bystrím. V ľavotočivej zákrute zišiel za krajnicu, strhol volant do protismeru, kde skončil mimo cesty. Mladý vodič na mieste zraneniam podľahol, jeho pätnásťročného a šestnásťročného kamaráta previezli záchranári so zraneniami do nemocnice.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy