Skoro jasno
17°
Bratislava
Ľuboslav, Ľuboslava
20.9.2024
Mladík (19), ktorý vo vysokej rýchlosti zrazil cyklistku (61) už pozná svoj trest
Zdielať na

Mladík (19), ktorý vo vysokej rýchlosti zrazil cyklistku (61) už pozná svoj trest

PREŠOV / Pred Okresný súd v Prešove sa dnes postavil mladý len 19-ročný mladý muž. Ten vlani ako vodič osobného auta zabil pri svojej riskantnej jazde cyklistku. Žena bola namieste mŕtva. Mladík, ktorý sedel za volantom si dnes vypočul svoj trest.

Očitý svedok to videl na vlastné oči. Išiel pešo po ceste keď zbadal ako sa zo zákruty vo veľkej rýchlosti vyrútilo auto. Vodič podľa neho zjavne precenil svoje schopnosti. Vodič išiel tak rýchlo, že auto chvíľami letelo vzduchom a skončilo až desiatky metrov od cesty v potoku.

Vodičovi sa akoby zázrakom dokopy nič nestalo. Žene na bicykli už nebolo pomoci. Bola na mieste mŕtva. Nepomohli jej ani prilba ani chrániče na rukách.

Za volantom auta sedel v tom čase čerstvý vodič iba 18-ročný mladík. Ten si dnes sadol pred súd na lavicu obžalovaných za usmrtenie a vypočul si svoj trest.

Mladý muž odišiel zo súdu s podmienkou. Taktiež dostal trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na päťročné obdobie. Prokurátor sa ešte na súde proti rozsudku odvolal. O prípade teda bude rozhodovať krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy