Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
V strašidelnom dome horelo. Zasahovalo až 18 hasičov
Zdielať na

V strašidelnom dome horelo. Zasahovalo až 18 hasičov

POLTÁR / O opustenej budove koluje fáma, že v nej straší. No miesto toho, tam tentokrát aj horelo. Zasahovať muselo až 18 hasičov. Škodám na dome sa dalo predísť, ak by oheň nahlásili o niečo skôr. V opustenom dome pri Poltári horelo už údajne na obed. Hasičom ale udalosť nahlásili až okolo pol štvrtej. 

Dom stojí na kopci vedľa hlavnej cesty, oproti je kúpalisko, no pre husté stromy stavbu nevidno. Dym si síce ľudia všimli, no nepripisovali tomu význam. "Niekto si myslel, že asi niečo pália," hovorila obyvateľka obce Poltár. 

Keď dorazili hasiči, požiar bol už veľmi rozsiahly. Horieť začalo zrejme v hornej izbe s drevenou podlahou, plamene sa rozšírili až na strechu. "Nakoľko to bolo v takom rozsiahlom štádiu, povolali sme si ďalšie sily a prostriedky z Poltára a z Lučenca a prišli ešte dobrovoľné hasičské zbory z Poltára a z Brezničky," uviedol veliteľ zásahu Stanislav Rončák. 

Záhadný požiar

Dom je opustený, už tri roky v ňom nik nebýva. Ponúkajú ho na predaj a mal byť odpojený od elektriky, je otázne, prečo začalo horieť. V neďalekom Poltári sa dokonca povráva, že v dome straší. Domáci si ale myslia, že táto historka vznikla na základe toho, že na pozemku stál niekedy cintorín. "Bol tam židovský cintorín, v mieste ich bydliska. Hovorili , že sa tam objavili také biele psi, ale ja som ich nikdy nevidela," hovorí suseda. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy