Zatiahnuté
12°
Bratislava
Sabína
27.10.2024
Streľba pri policajnom zásahu. Podozriví unikli na aute priamo pred očami policajtov
Zdielať na

Streľba pri policajnom zásahu. Podozriví unikli na aute priamo pred očami policajtov

MÝTNA / Pri obci Mýtna (okres Lučenec) sa v nedeľu večer strieľalo. Policajti niekoľkokrát zasiahli unikajúce auto. Podľa informácií reportérky Edity Hutkovej išlo o akciu košických kukláčov a príslušníkov národnej kriminálnej agentúry. Podozrivé osoby už zrejme dlhšiu dobu sledovali, auto s košickým EČV zastavili v obci v lučeneckom okrese.

K dramatickej akcii prišlo v nedeľu okolo 19. hodiny. Všetko nasvedčuje tomu, že išlo o protidrogovú akciu. V aute sedeli traja muži a boli zamknutí. Elitným policajtom sa podarilo rozbiť sklo a auto otvoriť. Zo zadných sedadiel stihli vytiahnuť spolujazdca, šofér ale vtedy dupol na plyn a začal unikať. Pritom ohrozil policajta. Auto začali muži zákona okamžite prenasledovať a nakoľko na výzvy policajtov vodič nereagoval, začali strieľať.

"Videl som v protismere neoznačené policajné autá. Blikali. Medzitým padli nejaké výstrely. Premávka bola zastavená," opísal situáciu svedok.  Unikajúcemu vozidlu pritom prestrelili tri pneumatiky. Auto zastalo zhruba kilometer za obcou Mýtna. Policajti ešte tri hodiny na mieste vykonávali potrebné úkony, prehľadali mužov aj ich vozidlo. Pri jednom z nich našli veľké vrecko s bielou kryštalickou látkou. O čo išlo ukáže expertíza.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy