Zatiahnuté
12°
Bratislava
Sabína
27.10.2024
Okolo nehybného tela v rieke prešlo veľa ľudí. Všimli si ho až podvečer
Zdielať na

Okolo nehybného tela v rieke prešlo veľa ľudí. Všimli si ho až podvečer

RIMAVSKÁ SOBOTA / Hrozný nález v rieke Rimava. Vo vode tam dole tvárou ležal muž, pravdepodobne aj niekoľko hodín. Okolo rieky cez deň prešli desiatky ľudí, svedkovia si však nehybné telo všimli až podvečer.

Šesťdesiatpäťročného muža z Rimavskej Soboty hľadali jeho príbuzní už od štvrtkovej noci. Muž sa totiž nevrátil domov. Milan ale domov neprišiel ani v piatok cez deň, na polícii však jeho nezvestnosť nenahlásili. Jeho telo našli až po pár hodinách, muž bol už mŕtvy. Ležal tvárou dole v rieke Rimava. Hladina vody ale nebola vysoká. "Videli sme že niekto leží vo vode, od brehu asi meter, od bytovky asi 100 metrov," povedal jeden z nálezcov tela.

Okolo nehybného tela počas dňa prešlo množstvo ľudí, spozorovali ho však až krátko pred piatou podvečer. Identifikovali ho príbuzní. "V súvislosti s udalosťou sme začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Na určenie presnej príčiny smrti tohto muža bola nariadená pitva," povedala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ BB. Až z jej výsledkov bude jasné, čo sa mohlo stať. Nie je vylúčené, že mužovi prišlo nevoľno a spadol. Na chodníku sa našiel zväzok jeho kľúčov. "Dosť strmý breh. Asi sa podkopol a kotúľal sa do vody. Jedine tak," myslí si miestny obyvateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy