Jasno
17°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Za volant si sadol s tromi promile a tvrdil, že by nikomu neublížil
Zdielať na

Za volant si sadol s tromi promile a tvrdil, že by nikomu neublížil

HUMENNÉ / Pred pár týždňami si za volant sadol 56-ročný obyvateľ Humenného s tromi promile alkoholu v krvi. Hoci mu vtedy vodičský preukaz zadržali, za volant si sadol znova opitý. Definitívne o ňom rozhodol sudca.

"Ja nie som blbeček, ja som nikoho nezrazil a nikoho nezrazím." Takto obhajoval 56-ročný Humenčan, že si za volant sadol s tromi promile alkoholu v krvi. Stalo sa to pred pár týždňami. 

Povedal, že má problém s prstom na nohe, a že si vypil od bolesti. Dychovú skúšku zmaril niekoľkokrát a dopravný policajt s ním mal obdivuhodnú trpezlivosť.  "Mám vám to ukázať? Prečo nefúkate tak, ako hovorím. Prerušujete fúkanie. Ste chlap, dospelý človek, buď budete fúkať, alebo ideme na oddelenie," snažil sa dopravný policajt presvedčiť šoféra, aby vykonal dychovú skúšku. Po mnohých neúspešných pokusoch sa napokon mužovi dychovú skúšku podarilo vykonať. Tá však nedopadla v jeho prospech.

Daniel Džobaník, hovorca KR PZ Prešov potvrdil: "Vodičovi bola v dychu nameraná hodnota takmer tri promile alkoholu."

Napriek tomu, že mu vodičský preukaz zadržali, za volant si sadol znova a opäť to malo byť pod vplyvom alkoholu."Päťdesiatšesťročný Ivan bol obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky." potvrdila Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

Tri noci strávil v policajnej cele a v superrýchlom konaní ho sudca uznal vinným.

Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji povedala: "Bol mu uložený trest odňatia slobody v trvaní osem mesiacov s podmienečným odkladom výkonu na skúšobnú dobu v trvaní 18 mesiacov."

Za volant si sadnúť nesmie najbližších päť rokov, hoci tvrdí, že napriek množstvu alkoholu v krvi by nikomu neublížil.

Opití šoféri nie sú na našich cestách výnimkou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy