Skoro jasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Raz opitý strieľa, potom šoféruje. Starosta obce Pravica sa znovu dostal do problému
Zdielať na

Raz opitý strieľa, potom šoféruje. Starosta obce Pravica sa znovu dostal do problému

VEĽKÝ KRTÍŠ / Starosta obce Pravica, Pavol Lenhart bol prichytený pri šoférovaní pod vplyvom alkoholu. O svoje miesto prišiel.

Dvere obecného úradu v obci Pravica boli včera zamknuté. Obyvatelia na svojho starostu čakali márne. Prísť nemohol, sedel totiž v policajnej cele.

Hneď v prvý deň v roku mal starosta kolíziu v Detve. S autom vyšiel na železničné priecestie a nevedel sa pohnúť ďalej. Policajná hliadka mu dala fúkať. "Pri dychovej skúške vodičovi namerali 0,92 mg alkoholu, čo je v prepočte 1,92 promile. Polícia vo Zvolene tohto vodiča obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

"Vypili sme si tam, kde sme mali prenocovať. Ale nestalo sa tak, neprenocovali sme a potom sa žiaľbohu stalo toto," opísal udalosť starosta Pravice, Pavel Lenhardt.

Štyridsaťdvaročný starosta si už vypočul aj verdikt súdu. Dostal peňažný trest a zákaz šoférovať. "Trestným rozkazom bol obvinený Pavel L. Okresným súdom Zvolen uznaný za vinného. Rozhodnutie je právoplatné," uviedla Adriána Vašková, hovorkyňa KS Banská Bystrica.

Na obecnom úrade boli po rozhodnutí iba poslanci. Tí už o tomto incidente so starostom hovorili. Čo bude ďalej s vedením obce, nevedel ani zástupca starostu.

Starosta sa k situácii následne vyjadril: "Nič sa nestalo, nepoškodilo sa ani motorové vozidlo. Ale jednoznačne som mal vypité. Mal som superrýchle konanie. Mám zaplatiť pokutu 500 eur a keď sa to zaplatí, tak sa všetko ruší."

"Ak bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin, tak v tom momente mandát pánovi starostovi zaniká," dodal Michal Kaliňák, HOVORCA ZMOS-u

"Nuž, čo sa dá robiť. Mrzí ma to, ale už čo," dodal starosta.

Až do najbližších komunálnych volieb povedie túto obec jeho doterajší zástupca. "V súvislosti so zmenou legislatívy, keďže je necelý rok pred komunálnymi voľbami, už sa v tejto obci neuskutočnia doplňujúce voľby," potvrdil Michal Kaliňák

Ani starostovi obce Vyšný Skálnik sa nevyhol stret so zákonom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy