Zatiahnuté
15°
Bratislava
Slavomíra
10.10.2024
Polícia začala trestné stíhanie pre smrť lyžiara
Zdielať na

Polícia začala trestné stíhanie pre smrť lyžiara

DONOVALY / V prípade smrti 49-ročného lyžiara, o ktorom sme informovali v utorok, začala polícia trestné stíhanie pre usmrtenie. Podľa podrobností, ktoré zverejnila, sa nešťastie stalo asi 600 metrov od vrcholnej stanice lanovky. Lyžiar pravdepodobne nezvládol zjazd dolu svahom a po páde narazil hlavou do drevených snehových zábran.

Mala to byť spoločná lyžovačka otca so synom, po nevysvetliteľnom páde na svahu na Novej Holi však nasledovala dráma, ktorá  nemala šťastný koniec. Zoltán zhruba 600 metrov od vrcholnej stanice lanovky spadol a narazil do drevenej zábrany.

"Spadol z nezistených príčin a narazil hlavou do vetrolamov," povedal Pavol Klobušník, z HZS Veľká Fatra. Tesne pred pádom ešte muž zlyžoval dolu strmým svahom, keď už bol takmer na rovinke, prišiel nečakaný pád. Pravdepodobne v rýchlosti, ktorú nabral už nedokázal zabrzdiť.

"Pán nemal prilbu," dodal Klobušník. Podľa záchranárov by práve prilba mohla stlmiť následky nárazu. Tie ale boli bez lyžiarskej pomôcky nezlúčiteľné so životom. Vážnym zraneniam hlavy podľahol 49-ročný Zoltán z Veľkých Kosíh na mieste.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy