Skoro jasno
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Študenta našli s prestrelenou hlavou. Prípad prevzala kriminálna polícia
Zdielať na

Študenta našli s prestrelenou hlavou. Prípad prevzala kriminálna polícia

RIMAVSKÁ SOBOTA / K tragickému úmrtiu 25-ročného Dávida z obce Petrovce v okrese Rimavská Sobota došlo už pred tromi mesiacmi. Zomrel náhle a jeho smrť je doposiaľ nejasná. Vyšetrovanie prípadu prevzali krajskí kriminalisti.

Pre Dávidových príbuzných sa 13. november 2017 spája s obrovským a nevysvetliteľným nešťastím. Mladého, len 25-ročného študenta našli s prestrelenou hlavou pár metrov od jeho rodnej obce. Dávid v to popoludnie odišiel z domu na svojom aute, mal pri sebe aj svoju legálne držanú zbraň. Chcel ísť údajne poľovať. "Neviem pochopiť, čo sa mohlo stať, on bol totiž poľovník," povedal Róbert, príbuzný nebohého muža.

Hoci od náhlej smrti mladého poľovníka prešli už viac ako tri mesiace, polícia stále nevie, ako k tragédii došlo. Prvé úkony urobili na mieste policajti z Rimavskej Soboty. Prípad bol od začiatku záhadou. Na mieste zostala dlhá guľová zbraň, poškodené auto, vedľa neho telo s devastačným poranením hlavy. Príbuzní od začiatku nepripúšťali možnosť samovraždy. Dokonca naznačili, že mohlo ísť aj o vraždu.

Momentálne sa prípadom zaoberajú krajskí kriminalisti a vyšetrovatelia. "Vyšetrovanie tohto prípadu aj naďalej prebieha. Na jeho objasnení pracuje odbor kriminálnej polície KR PZ v Banskej Bystrici," uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. Policajti sa na miesto činu opäť vrátili a vykonávali viacero vyšetrovacích pokusov, aby zistili najpravdepodobnejšiu verziu toho, čo sa v osudný podvečer mohlo stať. Rekonštrukciou prípadu chceli získať nové poznatky. Na miesto sa vrátili aj všetci svedkovia vrátane ženy, ktorá mŕtveho Dávida našla. "V súčasnej dobe prebieha viacero vyšetrovacích úkonov, ktorými sa snažíme tento prípad objasniť," dodala Petra Kováčiková.

Krajskí policajti stále hľadajú nových svedkov a pomôcť by mohla aj zdanlivo nepodstatná informácia. "Žiadame občanov. Ak by ktokoľvek vedel poskytnúť akékoľvek informácie súvisiace s týmto prípadom je na mieste, aby to oznámil na polícii. Aj anonymne," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

Prípad polícia vyšetruje stále ako zločin zabitia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy