Jasno
17°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Po hádke dobodala kamaráta. Polícia obvinila ženu z pokusu o vraždu
Zdielať na

Po hádke dobodala kamaráta. Polícia obvinila ženu z pokusu o vraždu

ŽILINA / Ženu, ktorá v nedeľu dobodala 25-ročného muža, žilinská polícia obvinila z pokusu o vraždu. Prokurátor podal návrh na jej vzatie do väzby. V prípade dokázania viny jej hrozí 15 až 20 rokov väzenia.

Žilinský krajský policajný riaditeľ Aurel Gonščák uviedol, že v nedeľu večer dostali policajti informáciu zo žilinskej fakultnej nemocnice, že na urgentný príjem prišiel mladý muž s bodnými poraneniami. "Do nemocnice okamžite vyslali policajné hliadky. Zistili, že 25-ročného mladého muža priviezlo pred budovu urgentného príjmu vozidlo Opel Vectra striebornej farby," uviedol Aurel Gonščák, riaditeľka KR PZ Žilina. Mário (25) nemohol hovoriť. jedna z troch bodných rán mu zasiahla dýchacie cesty.

Stav mladého muža si vyžadoval okamžitý chirurgický zákrok a bol uvedený do umelého spánku. Podľa vyjadrení lekárov si muž zranenia nespôsobil sám. Ešte v nedeľu večer sme stotožnili vozidlo Opel Vectra a zistili jeho osádku. Do 12 hodín od oznámenia skutku sme zadržali podozrivú osobu," povedal Gonščák.

Podľa policajnej vyšetrovateľky Hany Kubalovej dobodaný muž a obvinená žena boli kamaráti a pred útokom došlo medzi nimi k hádke. "Obaja boli pod vplyvom psychotropných látok. Podarilo sa nám zistiť, kde približne mohlo dôjsť k spáchaniu tohto skutku. V dome v Dolnom Hričove bola vykonaná obhliadka miesta činu, ktorá nám potvrdila, že skutočne tam došlo k útoku. Na základe toho bolo voči 28-ročnej Veronike D. vznesené obvinenie z pokusu vraždy,“ uviedla Kubalová. Polícia podala návrh na vzatie obvinenej do väzby. Prokurátor sa s návrhom stotožnil. "Dôvodom podania návrhu je obava, že obvinená ujde alebo sa bude skrývať, ako aj obava, že dokoná trestný čin, o ktorý sa pokúsila. O návrhu prokurátora bude rozhodovať sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina. V prípade uznania viny hrozí páchateľke trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov," dodal prokurátor žilinskej krajskej prokuratúry Milan Cisarik.

S Máriom vyšetrovateľka hovorila len dnes predpoludním, vraj si nepamätá, čo sa vlastne v osudný večer stalo. Auto, na ktorom Mária priviezli do nemocnice do rána horelo. Polícia ale tvrdí, že to s prípadom nesúvisí. "Skutočne je pravda že malo horieť toto auto, ale nemá to súvis s vyšetrovanou vecou," uviedla Hana Kubalová, vyšetrovateľka OKP KR PZ Žilina.

Veronika už v minulosti za majetkovú trestnú činnosť stíhaná bola, momentálne je v cele policajného zaistenia. "Prokurátor podal návrh na vzatie obvinenej do väzby. Dôvodom je obava z toho, že obvinená ujde alebo sa bude skrývať a rovnako obava z pokračovania v trestnej činnosti. Konkrétne, že dokoná čin, o ktorý sa pokúsila," povedal hovorca KP Žilina, Milan Cisárik.

Podľa získaných informácií, dvojica mala kradnúť neďaleko Bytče. pri čine ich vtedy prichytila polícia.



Súvisiace články