Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hedviga
17.10.2024
Internetom sa šíri video, ktoré má zachytávať posledné okamihy pred brutálnou vraždou v Bratislave
Zdielať na

Internetom sa šíri video, ktoré má zachytávať posledné okamihy pred brutálnou vraždou v Bratislave

BRATISLAVA / Internetom sa šíri video, ktoré má zachytávať posledné okamihy pred brutálnou vraždou v centre Bratislavy. V októbri minulého roku Slovák s indickými koreňmi mal dobodať 37-ročného Bratislavčana. Útočníka krátko po čine zadržala polícia. Onedlho by sa mal postaviť pred súd.

Video sa objavilo na stránke justice for timothy. Má dokázať, že Nishit obvinený z vraždy konal v sebaobrane. Na videu má byť obeť vraždy Braňo spolu s ďalšími mužmi. Spoločne mali napadnúť muža v bielych nohaviciach. To skutočne zodpovedá popisu páchateľa, ktorého krátko po čine hľadali policajti. Stránka upozorňuje na to, že muž dvíhal ruky na znak, že sa vzdáva, no bol ďalej napádaný. Rovnaké gesto robí aj druhý muž. Incident sa o pár minút neskôr mal skončiť brutálnym podrezaním.

Toto video mala podľa informácií TV JOJ k dispozícii aj polícia. Nishitu obvinili z vraždy a ublíženia na zdraví. Hrozí mu až 20-ročného väzenie.

"Vyšetrovanie vami uvedeného prípadu bolo vyšetrovateľom krajského riaditeľstva policajného zboru ukončené návrhom na podanie obžaloby," povedala policajná hovorkyňa Lucia Miháliková.

Mužovi je kladené za vinu, že v noci na 7. októbra v blízkosti nemeckej ambasády v historickom centre hlavného mesta 4 bodol do oblasti krku 37-ročného Branislava. Ten napriek okamžitej pomoci vážnym zraneniam na mieste podľahol. Zraniť mal aj druhého mladíka, ktorý po čine skončil v nemocnici. Motívom bol údaje spor o taxík. Po zadržaní mal byť Nishit pod vplyvom minimálne alkoholu.

Nishit pochádza z Indie, no dlhodobo žije na Slovensku. V roku 2015 získal aj slovenské občianstvo. Pracoval v nadnárodnej IT firme. Na súde počas rozhodovania o väzbe mal popierať svoju vinu. Okolnosti z videa bude pravdepodobne vyhodnocovať súd počas procesu. Ten je naplánovaný už budúci mesiac. Kľúčové bude tiež svedectvo mladíka, ktorý útok prežil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy