Jasno
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Fekálna kauza ešte stále nie je definitívne ukončená
Zdielať na

Fekálna kauza ešte stále nie je definitívne ukončená

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Jedna z dvoch káuz fekálnych útokov na ženy v hlavnom meste nie je od roku 2015 stále uzatvorená. Aj dnes malo byť na Krajskom súde v Bratislave pojednávanie so synom generála Macka, ktorý má podľa polície útoky na svedomí. Pojednávanie však muselo byť odročené.

Odvolacie konanie skončilo po niekoľkých minútach. Súdu se totiž nepodarilo doručiť predvolanie jednej z poškodených. Súd tak ženu predvolá za pomoci polície. Kauza Martina Macka sa ťahá už od roku 2015 a stále nie je právoplatne odsúdená. Zatiaľ čo druhý fekálny útok si už svoj trest aj odsedel a je na slobode, syn generála Macka stále ešte nevie, aký bude jeho ďalší osud. Zatiaľ v polícii a prokuratúra obviňuje Martina Macka z niekoľkých útokov fekáliami na ženy, on sám sa vidí ako nevinný a to aj napriek tomu, že sa spočiatku k činom aj priznal. "Ja už som sa vyjadril, že som nevinný a budem to tvrdiť do konca svojho života. Som znechutený z celého tohto prípadu, ako sa to vyvíja, ako sa to naťahuje," povedal na súde Martin Macko.

 Jeho otec, generál Macko, ktorý už medzičasom odišiel z armády, hovorí o snahe diskreditovať ho cez jeho syna: "Pozrite sa, ministerstvo obrany je silový rezort s množstvom zákazok. Ja som nezmyselnosť niektorých z nich silno kritizoval a niekto sa ma mohol chcieť zbaviť." Kto konkrétne by ale mal takto útočiť na Mackovu rodinu, generál nevie a ministerstvo obrany jeho slová odmieta komentovať. V žiadnom prípade totiž nechce byť s prípadom spájané. Ako sa bude celá kauza vyvíjať ďalej, bude jasnejšie už budúci mesiac, na kedy bolo rokovanie odročené.

Pozrite si prípad druhého fekálneho fantóma v Bratislave:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy