Polojasno
15°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Muža chytili na hranici. Pašoval cigarety
Zdielať na

Muža chytili na hranici. Pašoval cigarety

SLOVENSKO, UKRAJINA / Cez ukrajinskú hranicu sa v nedeľu pokúsil Slovák prepašovať stovky škatuliek cigariet ukrajinskej výroby. Keď vozidlo colníci kontrolovali, objavil v ňom špeciálne úkryty. Cigarety skrýval v časti pod nárazníkom. Svoje auto teraz neuvidí až do rozhodnutia ukrajinského súdu.

Ukrajinskí colníci urobili bežnú kontrolu slovenského vozidla, ktoré smerovalo z Ukrajiny na Slovensko. Počas toho ale zistili, že vo vozidle je ukryté množstvo cigariet.

Slovák však tvrdil, že žiaden tovar nevezie. Ukrajinci vozidlo napriek jeho tvrdeniam prehľadali. "Včera zamestnanci zakarpatskej pohraničnej služby zistili, že vo vozidle sú ukryté cigarety, ktoré vodič nepreukázal pri colnej kontrole," povedala hovorkyňa DFS v Zakarpatskej oblasti Ala Dačuk. 

Colníci našli stovky cigariet, ktoré boli schované v prednej časti vozidla pod nárazníkom. "V špeciálne upravených skrýšach bolo objavených 894 škatuliek tabakových výrobkov ukrajinskej výroby," pokračuje Dačuk. 

Ukrajinskí colníci spísali na hranici protokol a Slováka pustili. Jeho auto však zaistili a zostane na Ukrajine až do rozhodnutia ukrajinského súdu. V prípade, že Slováka obvinia, bude musieť zaplatiť pokutu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy