Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Lúpež domu za desiatky tisíc eur. Polícia pátra po totožnosti muža
Zdielať na

Lúpež domu za desiatky tisíc eur. Polícia pátra po totožnosti muža

BANSKÁ BYSTRICA / Škody za niekoľko desiatok tisíc eur po sebe zanechal zlodej, ktorý sa vlámal do rodinného domu. Odniesol všetko, čo sa mu dostalo pod ruky. Majiteľom zmizli zlaté šperky, drahé hodinky, zberateľské mince, no aj niekoľko fliaš alkoholu.

Zlodej si počkal kým bude dom prázdny. Majitelia odišli preč, a tak mal čas všetko prehľadať. Dovnútra sa dostal nepozorovane, cez terasu. V izbách prevrátil všetko hore nohami, zostal po ňom neporiadok, vyhádzané zásuvky a pootvárané skrine. "Majiteľom vznikla krádežou zlatých šperkov a iných cenných vecí škoda nekoľko desiatok tisíc eur," uviedla hovorkyňa polície v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 

Polícia hovorí o zlatých šperkoch, niekoľkých drahých hodinkách či zberateľských minciach. No zlodej nepohrdol ani fľašami alkoholu, odniesol si vína či rum. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin krádeže a prečin porušovania domovej slobody," pokračovala hovorkyňa.  Mužovi, ktorý dom vykradol hrozí tak trest za mrežami až na 10 rokov. 

Nie je to jediná veľká krádež v Banskej Bystrici, tento týždeň neznámi páchatelia vykradli aj reštauráciu v centre mesta. Vylomili viacero dverí a z kancelárie na poschodí ukradli ťažký kovový trezor s peniazmi aj stravnými lístkami. Polícia preto vyzýva verejnosť, aby ak spozorujú podozrivé osoby a vozidlá v tejto lokalite volali na linku 158.  

Pozrite si archívnu reportáž o krádeži 15 tisíc eur : 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy