Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Obyvateľov paneláku zobudili výbuchy. Na parkovisku horelo 5 áut
Zdielať na

Obyvateľov paneláku zobudili výbuchy. Na parkovisku horelo 5 áut

BANSKÁ BYSTRICA / Na banskobystrickom sídlisku Fončorda sa v noci zobúdzali obyvatelia paneláka na výbuchy horiacich pneumatík a z okien videli žiaru. Na parkovisku pred domom horelo až 5 osobných áut. Požiar zrejme niekto založil úmyselne. Ako prvý začal horieť Jaguar a od neho sa chytili vedľajšie autá.

Ľudí pred štvrtou ráno zobudilo niekoľko výbuchov, ulicu osvetlila silná žiara. V prvom momente nikto netušil čo sa deje, až pri pohľade z okna zistili, že z áut na parkovisku pred panelákom šľahajú niekoľko metrové plamene. Silné rany spôsobili pneumatiky, ktoré vplyvom tepla explodovali. 

Majitelia zaparkovaných áut vybehli na dvor, niektorí iba v pyžamách a pokúšali sa dostať svoje vozidlá čo najďalej od požiaru. Tí, ktorí našli na parkovisku horiace autá si už pomôcť nevedeli, spoliehali sa na hasičov, že oheň dostanú čo najrýchelejšie pod kontrolu. "Nevidel som nič, zobudil som sa, keď húkali hasiči," vraví jeden z majiteľov horiaceho auta. 

Jedno z áut, na ktorom začali obhárať pneumatiky, dokonca stihol jeho majiteľ odtlačiť z parkoviska. "Na mieste zasahovali dva kusy techniky a 8 hasičov," informuje veliteľ zásahu Roman Falťan. Prípad vyšetruje polícia ako úmyselné konanie. "Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci. Páchateľ doposiaľ nezistenou látkou inicioval požiar na osobnom motorovom vozidle Jaguár, od ktorého sa vznietili ďalšie 4 zaparkované autá," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Nešťastní majitelia áut ráno už len počítali škody, niektoré z vozidiel sú požiarom úplne zničené. Predbežné škody dosiahli 32 tisíc eur.

S požiarom bojujú v týchto dňoch aj vo Švédsku. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy