Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Muž okradol 78-ročnú starenku. Tvrdil, že jej kabelku našiel, no kamerové záznamy hovoria niečo iné
Zdielať na

Muž okradol 78-ročnú starenku. Tvrdil, že jej kabelku našiel, no kamerové záznamy hovoria niečo iné

ŽILINA / Na okresnom súde sa začal proces s mladým mužom, ktorý je obžalovaný z krádeže. Pritom už v minulosti bol štyrikrát za mrežami za podobné trestné činy.

Podľa polície sa 27-ročný Miroslav neštítil okradnúť 78-ročnú Martu. Podľa obvinenia využil chvíľku nepozornosti, keď dôchodkyňa sedela na lavičke. Svoje veci mala vedľa seba na dosah, no podarilo sa mu zobrať jej kabelku a ujsť. "Dôchodkyňa mala v kabelke zdravotnú dokumentáciu, mobilný telefón, doklady, peňaženku v hotovosti 128 eur a čierne kožené rukavice," uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Už v januári tohto roka TV JOJ o Miroslavovi rozhodovala, a to keď sudca rozhodoval o tom, či ho pošle do väzby. Na súde vtedy po celý čas držal v spútaných rukách kvetináč. Policajti mu ho nechali, pretože tvrdil, že si ho čestne kúpil. Lenže, keď túto ozdobu uvideli v televízii pracovníčky jedného žilinského kvetinárstva, hneď ju spoznali. "Prišlo mi to zábavné, lebo ten kvetináč bol odcudzený od nás spred obchodu. Bolo to počas obeda, keď sa tu v meste nachádzalo veľa ľudí," uviedla majiteľka kvetinárstva Mária Plevková. 

Sudkyňa teraz už otvorila hlavné pojednávanie k prípadu okradnutej starenky. Miroslav stále tvrdí, že je nevinný. Podľa jeho verzie má jednoducho v živote šťastie, a tak tomu bolo aj vtedy, keď zrazu na ulici našiel kabelku. Zobral z nej peniaze a potom ju odhodil do smetného koša. 

Svoju vinu popiera i napriek tomu, že celá krádež je nasnímaná mestským kamerovým systémom. Práve vďaka záznamu ho ešte v ten deň spoznal a chytil mestský policajt. Miroslavov proces bude pokračovať v septembri. Znova ho teda odviedli naspäť do vyšetrovacej väzby. Jeho odchod zo súdu sprevádzali emócie príbuzných, ktorí ho prišli podporiť a tvrdili, že je nevinný. Miroslavovi hrozí 10 rokov väzenia. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy