Skoro jasno
12°
Bratislava
Kvetoslava
24.10.2024
Po brutálnom útoku Daniela prepustili z nemocnice. Prípadom sa zaoberá NAKA
Zdielať na

Po brutálnom útoku Daniela prepustili z nemocnice. Prípadom sa zaoberá NAKA

ŽILINA / Chlapec, ktorý bol po útoku v centre Žiliny v priamom ohrození života, sa v stredu už mohol porozprávať s redaktormi TV JOJ. Smutná udalosť sa stala v sobotu 21. júla nadránom. Celou kauzou sa už zaoberá Národná kriminálna agentúra.

Po brutálnom útoku Dano ležal v nemocnici v kritickom stave, našťastie, v stredu ho už mohli prepustiť domov. "Rozprávalo sa, že je to nejaká pomsta. Ale ja som pri tom druhom incidente nebol a ani neviem, kedy sa to stalo," uviedol Daniel, napadnutý mladík. 

Dana spolu ďalšími kamarátmi napadli, keď sa vybrali do mesta, aby oslávili jeho narodeniny a aj meniny. Podľa týchto chlapcov išli do krčmy, kde už ale bola záverečná. Keď sa vracali domov, zrazu z ničoho nič, vyrútili sa na nich viacerí útočníci. "Napadli nás a kričali, že nás zabijú. Rozutekali sme sa, ale Daniela chytili," opísal incident jeden z napadnutých. "Chceli sme ísť za ním, ale mne hodili kameň do oka a ďalšiemu poškodili rebrá a začali ho biť na zemi," povedal ďalší zoskupinky napadnutých. 


Daniel TV JOJ povedal, že nestihol ujsť, pretože sa pošmykol. To, čo sa vzápätí udialo si až tak nepamätá. "Nejako som sa z toho dostal. Išiel som domov a potom som odpadol a potom som bol v nemocnici," povedal Daniel. "Vyšetrovateľka okresného riaditeľstva policajného zboru v Žiline obvinila troch mužov vo veku 20, 21 a 22 rokov zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva v spolupáchateľstve," informoval Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. 

Krátko po obvinení všetci traja mladíci postupne predstúpili pred sudkyňu, ktorá rozhodovala o tom, či ich pošle do vyšetrovacej väzby. "Okresný súd vzal obvinených do väzby, nakoľko existuje dôvodná obava, že budú pokračovať v trestnej činnosti. Všetci obvinení proti uzneseniu o vzatí do väzby podali sťažnosť, o ktorej rozhodne krajský súd v Žiline," povedal Jozef Michňa, KS Žilina. 

Prípadom sa v súčasnosti už zaoberá Národná kriminálna agentúra. Chlapci, ktorí sa stali terčmi útoku sa teraz boja chodiť do mesta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy