Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Jaroslava sa dostala do väzenia, lebo kradla. Chce odpustenie od detí
Zdielať na

Jaroslava sa dostala do väzenia, lebo kradla. Chce odpustenie od detí

NITRA / 51-ročná Jaroslava lúpila a teraz je za mrežami. Toto je príbeh ďalšej zo žien, ktorá sedí v Nitrianskej väznici. Mama a babka povedala, že všetko urobila len preto, že sa ocitla v zlej životnej situácii.

Jaroslava má 51 rokov a o mesiac to budú už dva roky, čo je vo výkone trestu. Celý príbeh vyrozprávala so slzami v očiach. "Musím vydržať," hovorí. Žena tvrdí, že po smrti manžela to mala finančne náročné. Vychovávala sama dve deti a aby nezostali na ulici, rozhodla sa lúpiť.

"Veľmi to ľutujem, nemala som to robiť. Ja som mala dlžobu na byte a mi hrozilo bytové, že ma vysťahujú," pokračuje Jaroslava. Verdikt súdu bol však jasný, dostala 5 rokov väzenia. Pred sebou má ešte tri roky.

"Týmto som veľmi ublížila svojim deťom a hlavne svojim deťom," pokračuje Jaroslava. Keď sa na svoj čin pozerá spätne, uvedomuje si vraj, že situáciu mala riešiť inak. Vyčítali jej to aj deti.

"Viem, keby som povedala najstaršiemu synovi, že by mi dokázal pomôcť, ale hanbila som sa, že matka pýta od syna peniaze," pokračuje. Odsúdená nám povedala, že na život za múrmi väznice si už zvykla. Za svoj čin musí niesť zodpovednosť. "Na oddiely máme veľmi dobré baby, rozumieme si na izbe. Tak isto veľmi dobré dievčatá, ale nie je to ako vonku, na slobode, pri deťoch," dodáva. 

Žena tvrdí, že väzenie jej vzalo slobodu, za čo si môže sama, ale bude vraj pre ňu aj ponaučením. Jaroslava dúfa, že čin, ktorý urobila, jej deti odpustia. "Ich veľmi ľúbim a budem sa snažiť dostať domov, aby som bola pri nich a už by som to nikdy neurobila a hlavne synovi, nech mi odpustí," dodáva. 

Bude na Slovensku stáť nová väznica?:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy