Jasno
14°
Bratislava
Sabína
27.10.2024
Chodci počas sviatkov hazardujú so životom. Pred zrazením ich môže zachrániť úplná maličkosť
Zdielať na

Chodci počas sviatkov hazardujú so životom. Pred zrazením ich môže zachrániť úplná maličkosť

Archívna reportáž

ŽILINA / MARTIN / Polícia najmä počas sviatočných dní vyzýva chodcov, aby chránili svoj život a zdravie a vo večerných a nočných hodinách používali reflexnú vestu alebo aspoň pásik.

Počas sviatkov sa množstvo ľudí pohybuje v neosvetlených alebo slabo osvetlených priestoroch cintorínov. Polícia sa preto obracia na chodcov s dôraznou výzvou, aby chránili svoj život a zdravie nosením reflexných prvkov a to vo večerných, nočných a skorých ranných hodinách.

Pohyb neosvetleného chodca po ceste je hazardom so životom a vodič automobilu, aj napriek zvýšenej pozornosti, môže takto slabo viditeľného človeka zraziť. 

Smutným príkladom, kedy mohli reflexné pvky zabrániť nehode a dokonca aj smrti, sa odohrali práve počas sviatočných dní.

V stredu 31. októbra 2018 vo večerných hodinách sa stala nehoda v obci Krasňany, pri ktorej zrazilo osobné auto Volkswagen Passat 65-ročnú chodkyňu. Podľa prvotných informácií mala chodkyňa v rovnom úseku prechádzať cez cestu mimo priechodu pre chodcov. Pri zrážke utrpela žena ťažké zranenia, ktorým aj napriek snahe záchranárov, na mieste dopravnej nehody podľahla. 

​Len o pár minút neskôr sa rovnako stala nehoda, pri ktorej zrazil vodič nákladného auta z Českej republiky neosvetlenú chodkyňu v tmavom oblečení na ceste za Vrútkami smerom na Žilinu. Príčiny nehody zatiaľ nie sú známe, ale vodič pri nehode zachytil len 15 ročné dievča kráčajúce po ceste. Dievča utrpelo ťažké zranenia, s ktorými bolo prevezené do nemocnice. 

Na R1 došlo k smutnej nehode. Chodca zrazilo auto:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy