Jasno
14°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Zo zamknutého bytu unikal plyn. Na mieste zasahovali hasiči
Zdielať na

Zo zamknutého bytu unikal plyn. Na mieste zasahovali hasiči

BELÁ NAD CIROCHOU / Rušný večer majú za sebou obyvatelia jednej z bytoviek v Belej nad Cirochou. Zo zamknutého bytu unikal plyn a susedia netušili, či vo vnútri nezostala pani, ktorá tam býva. Na miesto preto dorazili hasiči aj zamestnanec plynární.

Plyn unikal zo zamknutého bytu na prízemí. Zo začiatku nebolo jasné, či sa v ňom niekto nenachádza. Susedia preto privolali hasičov. "Hneď sme zavolali hasičov a čakáme na starostu, aby nám prišiel otvoriť dvere," povedala v čase zásahu obyvateľka bytovky. Jeden zo susedov sa dokonca pokúsil odstrániť zámok na dverách.

​Byt je podľa slov starostu obecný. Hasiči museli pri vstupe doň použiť dýchacie prístroje. "Za prítomnosti starostu bol byt otvorený, hasiči skontrolovali priestory. V byte sa nenašla žiadna osoba," informoval Ervín Škutka, veliteľ zásahu HaZZ Snina. Žena, ktorá v ňom býva je momentálne v zahraničí. 

Podľa hasičov unikal plyn zo sporáku. Na miesto dorazil aj zamestnanec plynární. "Na plynovom sporáku boli pootočené tri plynové kohútiky na minimum," povedal Ervín Škutka. 

Podľa slov starostu obce sa v bet práve v ten deň vykonávala výmena plynomeru. To, či únik plynu súvisel s touto činnosťou bude jasné v najbližších dňoch. "Jeden a pol kubíka uniklo za ten čas. Chválabohu, susedia sú pozorní," dodal Ján Vajda, starosta obce. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy