Zatiahnuté
13°
Bratislava
Sabína
27.10.2024
Pri požiari prišli takmer o všetko. Obyvatelia Ždiaru sa spojili, aby pomohli
Zdielať na

Pri požiari prišli takmer o všetko. Obyvatelia Ždiaru sa spojili, aby pomohli

ŽDIAR / Zhorená stolárska dielňa, zničené stroje, materiál aj rodinný dom - taký je výsledok piatkového požiaru v Ždiari. Škody sú vyše 200-tisíc eur. V nešťastí ale majitelia nezostali sami. Obyvatelia obce neváhali a pomohli.

Skoro ráno, 28. júna, plamene najprv šľahali zo zadnej časti stolárskej dielne. Šírili sa veľmi rýchlo a zachvátili strechu rodinného domu. Dobrovoľní profesionálni hasiči robili, čo mohli, aby aspoň dom ochránili. Dielňa zhorela úplne do tla vrátane všetkých strojov i materiálu. Napriek veľkej snahe, oheň dom vážne poškodil. 

​Od požiaru ubehlo pár dní a TV JOJ sa na miesto vrátila. Ako povedali majitelia domu, v nešťastí neostali sami. Ždiarania sa totiž spojili a pomáhajú, ako sa len dá. "Začali sme s upratovaním, povyvážali sme odpad, ešte niektorí teraz vyvážame a tiež sme prispeli nejakou finančnou hotovosťou," povedal Pavel Bekeš, starosta Ždiaru. 

Policajti z neďalekého obvodného oddelenia každý deň po službe prichádzajú pomôcť a nie sú sami. "Tu nebolo nikomu potrebné volať. Automaticky všetci prišli, iniciatívne sa každý snažil pomôcť s čím sa dalo," povedal Marcel, syn majiteľov domu. "Jedni ponúkali stavebný materiál, betón a druhí ponúkali železo a drevo. Takže každý niečo ponúkol a to, čo tam bolo treba, tak z toho sa čerpalo," dodal starosta Ždiaru. 

Tí, ktorí pomáhali hovoriť nechceli. Pomoc považujú za samozrejmosť a majitelia zase hovoriť nevládali. Sú ľuďom veľmi vďační, ale myslia aj na toho, kto im tieto starosti spôsobil. Ani zisťovateľ príčin požiaru, ani hasičskí či policajní experti cudzie zavinenie nezamietli. "V danej veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Zaistené stopy boli podrobené kriminalisticko-expertíznemu skúmaniu. Polícia na prípade intenzívne pracuje," dodal Igor Pavlik, hovorca KR PZ Prešov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy