Zatiahnuté
15°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
Pod Tatrami opäť horelo. Od horiacej kuchynky sa chytili ďalšie dva domy
Zdielať na

Pod Tatrami opäť horelo. Od horiacej kuchynky sa chytili ďalšie dva domy

HÔRKA / Pod Tatrami opäť horelo. Tentokrát v obci Hôrka. Plamene zachvátili letnú kuchynku a oheň sa rozšíril na ďalšie dva rodinné domy. Presná príčina vzniku požiaru zatiaľ známa nie je.

"Pozeral som doma televízor. Prišla mi pizza, vyšiel som von a suseda mi hovorí, že sa mi dymí z kuchyne. Ja som vytiahol hadicu z pivnice, že to idem zahasiť," opísal udalosti majiteľ kuchynky. O pár sekúnd bola už celá kuchynka v plameňoch. Majiteľ zavolal hasičov. Na miesto prišli popradskí profesionáli a veliteľ zásahu následne požiadal o pomoc aj dobrovoľníkov zo Spišského Štiavnika. "Po príchode bol plne rozvinutý požiar s vysokými plameňmi, ktoré šľahali z troch striech," informoval Marián Lopuch, veliteľ zásahu OR HaZZ Poprad. 

Najsmutnejšie bolo, že sa od horiacej kuchynky chytil dom pri nej. Ale čo bolo ešte horšie, plamene zachvátili aj strechu susedovho rodinného domu. Prvoradou úlohou hasičov tak bolo chrániť budovy. Zásah bol náročný. "Obrovské sálavé teplo, samozrejme vysoké júlové teploty, čiže mohlo dôjsť k prehriatiu hasičov. Veľké zadymenie a práca vo výškach, keďže sme sa pokúsili otvoriť strechu," povedal Marián Lopuch.

Kuchynka ľahla popolom. Dva rodinné domy požiar vážne poškodil, no ostatné objekty sa hasičom podarilo ochrániť. Prečo začalo horieť, zatiaľ jasné nie je. "Bol som vonku, ale či som tam fajčil alebo čo, neviem," dodal majiteľ kuchynky.

Pri obci považany zasahovalo množstvo hasičov, ktorí sa snažili zahasiť oheň ohrozujúci dom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy