Oblačno
15°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Zlodej ukradol auto matke pred školou. Až po niekoľkých kilometroch zistil, že je v ňom 6-mesačné dieťa
Zdielať na

Zlodej ukradol auto matke pred školou. Až po niekoľkých kilometroch zistil, že je v ňom 6-mesačné dieťa

PRAHA / Vážny prípad krádeže sa stal v Česku. Zlodej ukradol auto matke priamo pred školou. Žena nechala auto otvorené a vo vnútri mala iba 6-mesačné dieťa. Zlodej tak unikal niekoľko kilometrov aj s ním.

Žena aj so svojím 6-mesačným dieťaťom zastavila auto a šla do školy vyzdvihnúť ďalšie dieťa. Matka nechala auto naštartované, odišla do budovy pre dcéru, keď sa objavil muž v oranžovej bunde. Chvíľu chodí okolo a potom nasadne do auta, zavrie dvere a odchádza preč. Muž prešiel niekoľko kilometrov a v jednom momente sa otočil a zistil, že na zadnom sedadle sedí malé 6-mesačné dieťa. "Zastavil na parkovisku a dieťa v sedačke vyložil," uviedol Jan Daněk, hovorca polície ČR. 

Matka medzitým zavolala políciu s tým, že jej niekto uniesol dcéru. "Našťastie, si žena na parkovisku všimla, že na zemi leží detská autosedačka, v ktorej sa pohla perinka," povedal Jan Daněk. "Spinkalo tam a rodičov nikde, tak som si hovorila, že počkám, ale prišlo mi to ako celá večnosť, tak som zavolala políciu," opísala udalosti nálezkyňa dieťaťa. 

Policajti teraz po zlodejovi auta pátrajú a prosia verejnosť o pomoc. "Aby sa nám ozvali vodiči, ktorí okolo pol štvrtej okolo základnej školy prešli a ozvali sa na linku 158. Palubné kamery v ich vozidlách totiž mohli zachytiť zatiaľ neznámeho páchateľa," žiada hovorca polície ČR. Mužovi hrozí päť rokov za mrežami za krádež. Ak by sa ukázalo, že vedel o dieťati v aute v momente krádeže, policajti by trestný čin prekvalifikovali na únos so sadzbou 9 rokov. Pokuta ale hrozí aj matke, a to preto, že dieťa nechala v otvorenom aute a odišla. 

Matku s dcérou v náručí zobrala polícia pre podozrenie na drogovú činnosť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy