Jasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Dcéra nezvestnej ženy z 12. poschodia: Mami, keď ma počuješ, stále ťa ľúbime
Zdielať na

Dcéra nezvestnej ženy z 12. poschodia: Mami, keď ma počuješ, stále ťa ľúbime

PREŠOV / Oficiálne číslo, ktoré potvrdil krízový štáb je sedem obetí a jedna nezvestná. Takáto je bilancia piatkového výbuchu plynu v Prešove. Hasičom ani horským záchranárom sa doteraz nepodarilo nájsť pani Emíliu, ktorá bývala v byte na najvyššom poschodí. Rodina pomaly stráca nádej, no tým, že doteraz nenašli jej telo, je oficiálne evidovaná ako nezvestná.

"Človek nehovorí každý deň mami ľúbim ťa, mami mám ťa rada, ale človek nerátal s tým, že jednoducho odíde," vraví dcéra nezvestnej ženy Ingrid. Snaží potlačiť smútok ale i beznádej. Spolu s matkou mali byty naproti sebe. Na 12. poschodí v paneláku, ktorý vybuchol. "Mali sme na 12. poschodí dva byty, viacmenej krížom cez chodbu," vraví Ingrid. 

V čase tragédie bola akurát v práci. Až tam počula tu desivú ranu. Krátko na to sa jej ozvala kamarátka s tým, či je v poriadku. Hneď na to utekala domov. K bytovke kde na 12. poschodí, v tej chvíli jej mama bojovala o život. "Hneď som volala mamke a rozdiel tam bol od tej detonácie po ten hovor asi 3, 4 minúty, ale už mi nebrala," povedala. 

Po uhasení požiaru začalo číslo s obeťami narastať. Najprv hasiči potom aj psi a horskí záchranári hľadali aj na 12. poschodí. No už je to tretí deň od tragédie a stále bez výsledku. "Mamka mala veľké problémy s nohami. Boleli ju nohy, čiže ona bola rada, keď vyvenčila psíka a hneď bola doma. Ona byt opúšťala málo.  Keďže ten byt je najhoršie na tom všetko, myslím si, že je tam," priznala. 

Polícia i krízový štáb potvrdil 7 obetí a jednu nezvestnú osobu. Tou je práve pani Emília. V januári by sa dožila 70tky. V byte zrejme zahynula aj s obľúbeným psíkom. Rodina má zlé tušenie že na tom najvyššom poschodí bola už taká teplota, že možno ju už ani nenájdu. "Nás zatiaľ nikto neoslovil, ale pravdepodobne to bude ona, pretože stále hovoria, že sa nenašla pani, ktorá býva na 12. poschodí. Tým, že tam nenašli nikoho, tá vysoká teplota mohla úplne spopolniť," dodala. "Určite je spálená na popol," povedal jej manžel.  

Rodina cíti obrovskú beznádej. Nikto im to stále nepotvrdil a oni by ju len chceli dôstojne pochovať. Čas sa už nedá vrátiť späť no Ingrid je najviac ľúto že sa s mamkou nestihla rozlúčit a odkázať je, že navždy ostane v jej srdci. "Mami keď ma počuješ, stále ťa ľúbime," dodala s plačom.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy