Skoro jasno
14°
Bratislava
Valentína
11.10.2024
Streľba na hranici so Slovenskom: Ku konfliktu došlo medzi nelegálnym migrantom a políciou
Zdielať na

Streľba na hranici so Slovenskom: Ku konfliktu došlo medzi nelegálnym migrantom a políciou

SLOVENSKO – UKRAJINSKÁ HRANICA / Vyostrenú situáciu medzi nelegálnym migrantom a políciou na našej východnej hranici ukončila až streľba. Hraničiari museli vystreliť do vzduchu potom, ako muž z Azerbajdžanu začal pred nimi utekať. Okrem neho v týchto dňoch zadržali aj 9-ročného chlapca, ktorý sa napriek mrazu a snehu ukrýval v lesoch spolu so skupinou dospelých.

Pohraničnú stráž Ukrajiny upozornili na podozrivého muža slovenskí kolegovia. Pohyboval sa po hranici v smere na Ukrajinu. "Cudzinca zachytili kamery pri prekročení hranice zo Slovenska na Ukrajinu. Bol informovaný operačný dôstojník SPS Ukrajiny," uviedla hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická. Do oblasti, kde bol jeho pohyb zaznamenaný, vyslali hliadky hraničnej polície. Zhruba po 30 minútach pátrania muža zbadali. Situácia sa však vyostrila po tom, ako pred pohraničnou strážou začal utekať a hraničiari museli použiť služobnú zbraň.

"Cudzinca polícia vyzvala, aby zostal stáť na mieste. Ten však neuposlúchol a pokúsil sa ujsť. Hliadka preto varovne vystrelila do vzduchu," ozrejmila Elena Tračuk, hovorkyňa pohraničnej stráže Ukrajiny, Čopská oblasť. Cudzinec mal pri sebe doklady, išlo o muža z Azerbajdžanu. Okrem neho však počas posledných dní zadržali hraničiari aj ďalších migrantov.

Štyria muži, žena a iba 9-ročný chlapec sa pred hliadkou hraničnej polície ukrývali v lesoch medzi Slovenskom a Ukrajinou. "Skupinu migrantov sa podarilo vypátrať vďaka služobnému psovi, ktorý zachytili ich stopy," dodala Tračuk. Tie viedli smerom k slovenskej strane. Najstarší zo skupiny mal 45 rokov, všetci bolo občanmi Iránu. Ich zámerom bolo dostať sa na Slovensko a ďalej do krajín Európskej únie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy