Jasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
FOTO: Hrôza pri Brezne. Prístavbu domu zachvátili obrovské plamene, v blízkosti boli deti
Zdielať na

FOTO: Hrôza pri Brezne. Prístavbu domu zachvátili obrovské plamene, v blízkosti boli deti

PREDAJNÁ / Veľký požiar vypukol v Predajnej pri Brezne. Niekoľkometrové plamene zachvátili prístavbu rodinného domu. Zhorelo humno, dreváreň aj zaparkované auto. Hasiči sa snažili dostať oheň pod kontrolu skôr, ako by sa rozšírili aj na rodinný dom.

​Takýto veľký požiar v Predajnej dlho nemali. Dobrovoľní hasiči z obce hovoria o tom, že sa rozšíril v priebehu pár minút. Zachvátil prístavbu, humno aj dreváreň a plamene pohltili aj zaparkované auto. Majitelia v tom čase doma neboli, iba ich deti. Tie ale v tomto prípade nič spraviť nemohli, iba držať sa čo najďalej od plameňov. 

Na mieste boli dobrovoľníci, aj profesionálni hasiči z Brezna a Banskej Bystrice. "Zasahovalo 7 cisterien a bola tam aj sanitka," povedal Roman Borčin, HaZZ Brezno. Pomáhali aj susedia, každý ako vedel. Snahou hasičov bolo zabrániť ďalšiemu šíreniu ohňa do okolia, plamene poškodili aj strechu domu, našťastie, len na pár metroch. Oheň sa podarilo dostať pod kontrolu po pár hodinách. Po uhasení požiaru príde na rad vyšetrovanie, príčina vzniku požiaru ešte v tejto chvíli známa nie je, škody odhadujú na desiatky tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy