Polojasno
10°
Bratislava
Terézia
15.10.2024
Otec mal sexuálne zneužívať svoju 12-ročnú dcéru. Okrem nej má ešte ďalších 11 detí
Zdielať na

Otec mal sexuálne zneužívať svoju 12-ročnú dcéru. Okrem nej má ešte ďalších 11 detí

SLOVENSKO / Severovýchodom Slovenska otriasa odporný prípad sexuálneho násilia. Otec mal pohlavne zneužívať vlastnú dcéru v malej unimobunke. Dievča má pritom iba 12 rokov. Prípad vyšetruje polícia, zasiahnuť musela aj sociálka. Po hrozných zážitkoch dieťa odmietalo chodiť do školy a napokon potrebovalo aj pomoc odborníkov. Obvinený otec má ďalších 11 detí a manželka je dokonca opäť tehotná. Mužovi hrozí 12-ročné väzenie.

Všetko sa malo odohrávať v jednom z provizórnych príbytkov v okrajovej časti mesta. Polícia tento prípad vyšetruje ako zločin sexuálne násilie.

"Aj synovia tam boli. A čo videli ste niečo? Nie, len ako ju ťahal a ona kričala, aby ju zobrali," vyjadrila sa mama 12-ročnej dcéry. Žena má s mužom ďalších 11 detí a znova je tehotná. Dcéra, ktorá sa stala obeťou sexuálneho zneužívania má iba 12 rokov. "Áno, vlastný otec a teraz, čo som tehotná. Nosila som ju pod srdcom, porodila som ju. Ale človek nevidel, že je taký. Lebo on bol slušný, aj čistotný, pomáhal mi. Všetko v poriadku bolo, ale toto sa mi už nepáčilo, že s vlastnou dcérou," konštatovala mama dcéry. Mama 12 detí bola navyše pol roka vo výkone trestu. Tvrdí, že ich výchova zostala na manželovi a zrejme vtedy sa všetko začalo. "Lebo on dával výchovu, mám ho rada, ľúbim ho ale toto nie…..čo s dcérou mi spravil," vyjadrila sa tehotná mama. 

Rodina býva v unimobunke. Dieťa odtiaľ neraz pred otcom utekalo k susedom. Postupne odmietalo chodiť do školy. Okrem polície museli zasiahnuť aj sociálni pracovníci. "Vyšetrovateľ už zadržal podozrivého muža a sú s ním vykonávané potrebné procesné úkony. V prípade je začaté trestné stíhanie za zločin sexuálneho násilia," informoval hovorca Daniel Džobanik. "Obvinený zo zločinu sexuálne násilie bol sudcom pre prípravné konanie OS Humenné vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestu. A tiež by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa súdov, Ivana Petrufová. Mužovi hrozí až 12 – ročné väzenie. "Ja keď si pomyslím, že jeho pustia, ja sa zrútim. Ja sa zrútim. On nás pozabíja, keď domu pridze," reagovala mama. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy