Skoro jasno
13°
Bratislava
Slavomíra
10.10.2024
Matka mala svojho novorodenca násilne zabiť, teraz jej hrozí doživotie
Zdielať na

Matka mala svojho novorodenca násilne zabiť, teraz jej hrozí doživotie

NERATOVICE / Zabila novorodenca, ale do väzenia nepôjde. Tak rozhodol súd u našich českých susedov. Žena pritom nekonala pod vplyvom popôrodnej depresie a podľa českého práva jej hrozí doživotie.

Na prvý sviatok vianočný priniesla na policajnú stanicu v Neratovciach žena mŕtveho novorodenca. "Z predbežných výsledkov pitvy, ktoré majú policajti k dispozícii vyplýva, že novorodenec sa narodil živý a zomrel násilnou smrťou," informovala hovorkyňa polície, Barbora Schneeweissová. 

Polícia pozná prípady, kedy žena pri popôrodnom syndróme, teda psychickom šoku dieťa usmrtí, ale podľa polície toto nie je ten prípad. "Kriminalisti obvinili 35- ročnú ženu z obzvlášť závažného zločinu vraždy," potvrdila hovorkyňa Barbora Schneeweissová. 

A za to žene hrozí doživotie. K súdu prišla v sprievode policajnej eskorty, vnútri bolo počuť plač matky. Dvojhodinové pojednávanie skončilo s prekvapivým výsledkom. Súd väzbu neschválil. "Väzba bola nahradená jednak dohľadom úradníka a sľubom obvinenej. V tejto chvíli ešte rozhodnutie nenadobudlo právoplatnosť a je možné voči nemu podať sťažnosť," uviedol štátny zástupca Martin Voráček. 

Žena bude stíhaná na slobode. Polícia trvá na tom, že matka dieťa zavraždila. O tom, že je tehotná nikomu vo svojom okolí nepovedala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy