Zatiahnuté
15°
Bratislava
Dionýz
9.10.2024
Agresorov, ktorí zbili 13-ročného chlapca z Afganistanu, obvinili a navrhujú pre nich väzobné stíhanie
Zdielať na

Agresorov, ktorí zbili 13-ročného chlapca z Afganistanu, obvinili a navrhujú pre nich väzobné stíhanie

MEDZILABORCE / Opakovane ho kopali a päsťami udierali do hlavy až tak, že skončil so zlomeným nosom. O prípade brutálneho útoku na 13-ročného chlapca z Afganistanu sme už hovorili. Policajti agresorov obvinili a navrhujú pre nich väzobné stíhanie. Ukázalo sa, že všetci traja útočníci majú za sebou bohatú kriminálnu minulosť. Chlapca z detského domova olúpili po bitke o 50 eur.

Mužom vo veku 21 rokov prišiel do cesty na ulici maloletý migrant. Podľa polície od neho opakovane pýtali peniaze. Celý incident si natáčali na mobil. Chlapcovi sa v jednom momente podarilo ujsť, no nie ďaleko. Skončil so zlomeným nosom. "Medzilaborčania ho ale dobehli, zvalili na zem, kde ho opakovane udierali a kopali. Maloletému bola odcudzená hotovosť vo výške 50 eur," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Prešove, Jana Ligdayová. "Tínedžer údajne ušiel zo zariadenia pre utečencov. Mali ho napadnúť a spôsobiť mu zranenia. Posádka ho na mieste ošetrila," dodala hovorkyňa OS ZZS, Alena Krčová.

Po skutku kriminalisti všetkých troch údajných agresorov zadržali

Vyšetrovateľ navrhol, aby boli stíhaní väzobne a to aj vzhľadom na ich doterajšiu kriminálnu minulosť. A práve to rozhodlo v prípade prvého obvineného. "Sudca pre prípravné konanie vzal na vedomie späťvzatie návrhu prokurátora a to vzhľadom na prednosť výkonu trestu odňatia slobody, ktorý bol tomuto obvinenému nariadený v inej trestnej veci," vysvetlila hovorkyňa Súdov v Prešovskom kraji, Ivana Petrufová. Tento obvinený tak zo súdu putoval rovno do výkonu trestu odňatia slobody. Hoci má obvinený František iba 21 rokov, za posledných päť rokov bol šesťkrát právoplatne odsúdený. Išlo hlavne o trestné činy majetkovej povahy a obvinený Alexander bol, rovnako ako teraz, aj v minulosti odsúdený za lúpež a zavážili aj rôzne priestupky.

"Dvaja obvinení boli sudcom pre prípravné konanie OS Humenné vzatí do väzby a to na základe dôvodnej obavy, že by mohli pokračovať v páchaní trestnej činnosti," dodala Petrufová. Všetci traja obvinení sú tak už za mrežami. V prípade dokázania viny im za skutok hrozí väzenie na tri až osem rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy