Oblačno
14°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
Smrteľné nehody pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

Smrteľné nehody pod vplyvom alkoholu

KOŠICE / Medzi najčastejšie príčiny dopravných nehôd patrí alkohol. Za prvé dva mesiace polícia V Košickom kraji odhalila až 166 vodičov, ktorí si sadli za volant pod vplyvom. Dve nehody boli pritom tragické.

Polícia odhalila prítomnosť alkoholu v krvi u vodičov aj pri dvoch smrteľných nehodách v uplynulom mesiaci v Košickom kraji. V tmavom oblečení, bez akéhokoľvek reflexného prvku, kráčal začiatkom februára medzi obcami Turňa nad Bodvou a Drienovec 33-ročný chodec. "Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania chodec náhle vstúpil do jazdnej drahý prichádzajúcemu vozidlu značky Ford a vodička ho zachytila," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Zranenia boli tak vážne, že pomôcť mu už nedokázali ani záchranári a podľahol im na mieste.

"To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných a psychotropných látok nebohý chodec bolo zisťované pri nariadenej pitve. Tá potvrdila, že nebohý chodec mal v krvi viac ako 2,7 desatín promile alkoholu," doplnila hovorkyňa Lenka Ivanová. O pár dni neskôr 25-ročný vodič na ceste medzi obcami Seniakovce a Budimír zišiel náhle z cesty, pričom narazil do stromu. Mladík podľa stôp ani nebrzdil a po náraze telo vyhodilo niekoľko metrov na pole. Na mieste bol mŕtvy. "Aj v tomto prípade sa prítomnosť alkoholu alebo iných omamných a psychotropných látok v krvi vodiča zisťovala pri nariadenej pitve. Tá potvrdila. Že vodič mal v krvi 0,45 promile alkoholu," uviedla Lenka Ivanová. Len za uplynulý týždeň policajti odhalili až 31 vodičov, ktorí boli pod vplyvom alkoholu a traja z nich spôsobili aj dopravnú nehodu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy