Jasno
15°
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Za týranie a pokus o vraždu dostal 14 rokov
Zdielať na

Za týranie a pokus o vraždu dostal 14 rokov

HORNÝ ZEMPLÍN / Trpela bitky, ponižovanie aj vyhrážky. Keď ju pobodal nožom, obvinili ho z pokusu o vraždu. 58 -ročný muž zo Zemplína má ale na krku ďalšie obvinenie, a to týranie blízkej a zverenej osoby. Na súde si vypočul právoplatný trest. Hoci bude dlhé roky za mrežami, poškodená žena hovorí, že stále nemôže pokojne spávať.

Týral ju už od roku 2014

Z obvinení vyplýva, že muž mal žene spôsobovať psychické a fyzické utrpenie najmenej od roku 2014. Prokurátor ho obžaloval z trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby. Podľa obžaloby jej vulgárne nadával, ponižoval ju a bil.

Situácia bola natoľko vážna, že žena musela neraz zo spoločnej domácnosti utekať. Ako hovorí, strach jej nedovolil volať políciu. Vyhrážať sa jej mal tvrdeniami, že ju pripraví o prácu. "Volal na mňa sanitku, že na psychiatriu patrím," povedala poškodená Terézia. Nezhody vyvrcholili pred dvoma rokmi na Vianoce. Pobodal ju nožom. Po útoku skončil v putách a žena v nemocnici. "Pichol ma raz, potom druhýkrát, hovorím mu prestaň, to bolí a nepamätám si viac. Asi pichal ďalej," opísala posledný incident Terézia. 

Svoj posledný útok spáchal pod vplyvom alkoholu

"Muž bol podrobený aj dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny, a to viac ako 2 promile," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová. Z pokusu o vraždu ho súd uznal za vinného. K tomu ale pribudlo obvinenie z týrania. S prokurátorom uzavrel dohodu o vine a trestu. Súd ju schválil, no vzhľadom na predchádzajúci verdikt od ďalšieho potrestania upustil. "Obžalovanému uložil trest odňatia slobody v trvaní 14 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatia slobody so stredným stupňom stráženia," uviedla hovorkyňa súdov v prešovskom kraji, Ivana Petrufová. Aj keď ju muž už viac ako rok za mrežami, poškodená žena nám povedala, že stále nemôže pokojne spávať. "V noci som sa zobudila, pozerám na dvere, nič sa nehýbe, takže si hovorím, nikto tu nie je," vyjadrila sa poškodená Terézia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy