Jasno
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Nenechajte svojho ex s Vami mávať!
Zdielať na
Krimi

Nenechajte svojho ex s Vami mávať!

V pravidelnej rubrike Ako to nespackať opäť radí policajný šéf Ján Packa.

Pán Jozef dostal od mestských policajtov pokutu za to, že prešiel značku prejazd zakázaný. Išiel však do obchodného centra, ktoré je na tej istej ulici ako značka, ale o 200 metrov ďalej. Policajti ho však zastavili asi 10 metrov za ňou.

"Značka prejazd zakázaný sa umiestňuje tam, kde je potrebné, aby vodiči neprechádzali tou ulicou plynule, ale zastavili za nejakou činnosťou, napr. nákupom v obchodnom dome. Čiže mestskí policajti by ich mohli pokutovať až vtedy, keby prešli toto obchodné centrum, pokračovali by v jazde. Ak zastavili na nákupe, tak nie."

Naša diváčka žije so svojím bývalým manželom v spoločnej domácnosti. V nočných hodinách však zvykne vystrájať a tak musí na neho volať policajtov. Hliadka však od nej obvykle chce, aby s nimi išla spísať zápisnicu. "Mám ale doma dve maloleté deti a nie som ochotná nechať ich s ním doma samé. Potom nastáva to, že policajt spíše správu sám, ja ju vôbec neprečítam ani nepodpíšem."

"V súčasnosti platí nové ustanovenie v zákone o policajnom zbore, kde policajti majú právo predviesť manžela a zakázať mu vstup do bytu do 48 hodín. Poškodená má právo zase požiadať súd, aby mal zakázaný vstup ďalej a pokiaľ teda nemôže ísť s deťmi, tak samozrejme môže ísť spísať oznámenie na druhý deň. Ak manžel poruší tento zákaz, tak má marenie výkonu úradného rozhodnutia, potom rozhodne súd a môže ísť do basy."

Pán Peter pracuje ako poštový kuriér. Píše, že do februára mali výnimku, že v uzavretej osade a meste sa nemusia v aute pripútavať. Máva aj 80 vykládok v jednom meste. To znamená 80x sa zapnúť a odpútať. Podľa neho je to však poriadna "blbina".

"Áno, tá výnimka padla. A ja si myslím, že padla celkom oprávnene a budem trošku sarkastický, ak je blbina prísť domov živý, tak potom je blbina pripútavať sa pásmi."

Na záver tu máme otázku od policajtov. Viacerí z Vás ste nám napísali a pýtate sa, či sú otázky skutočne anonymné, pretože máte obavy, že si vaši nadriadení budú neskôr zisťovať, kto sa sťažoval, a že za to budete mať postihy.

"Ja si myslím, že nemusia mať obavy, pokiaľ tá sťažnosť je oprávnená. Ja nemám záujem preverovať si, kto to povedal, ale podstata spočíva v tom, že čo povedal a pokiaľ naozaj má pravdu, tak zriadime nápravu. Myslím si, že to je lepšie pre všetkých policajtov a zase na druhej strane, pokiaľ počujem nejaké nezmysly značky - veď musím robiť, no robiť musí každý, aj ja."

Zdielať na

Najčítanejšie správy