Zatiahnuté
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Mafiánske vraždy pred súdom
Zdielať na

Mafiánske vraždy pred súdom

PREŠOV / Na prešovskom súde ožili staré mafiánske vraždy. Konkrétne ide o vraždu Petra Klešča, za ktorú si odpykáva 23 - ročný trest aj Ladislav Badó. Po tom, ako začal v iných prípadoch odkrývať fungovanie mafiánskych skupín Mikuláš Černák, svitla nádej niektorým bývalým členom organizovaných skupín. Badó tvrdí, že s vraždou z roku 1997 nemá nič spoločné.

Ladislav Badó sa mal podľa rozsudku v 90-tych rokoch podieľať na vojne v košickom podsvetí. Za dve vraždy a pokus o vraždu ho odsúdili na 23 rokov väzenia. V prvom prípade bol zastrelený Ján Kromka, brat nájomného vraha Lojza Čističa, v druhom prípade to bola vražda Petra Klešča.

Dnes sa na jeho stranu obhajoby priklonil svedeckou výpoveďou aj Mikuláš Černák. Rovnako ako v prípade bývalého Černákovho šoféra, či štartéra, prišiel aj na túto obnovu konania vypovedať exkluzívny svedok. Z výkonu trestu priviezli do Prešova na doživotie odsúdeného mafiánskeho bossa.

V minulosti k odsúdeniu Badóa pomohlo aj svedectvo Alexandra Horvátha. Švagor nebohého mafiána Róberta Holuba. Prezývaný Šani je na invalidnom vozíku odkedy pri pokuse o zastrelenie ho guľka zasiahla do chrbtice. Sám si v base odpykáva svoj trest. No ten sa v súdnej sieni zdržal iba chvíľu. Využil svoje právo nevypovedať. V prípade však vystúpil ešte jeden svedok, tiež bývalý člen organizovanej skupiny, ktorý potvrdil, že z počutiam mali byť účastní na vražde Petra Klešča iní ľudia. Obhajoba tvrdí, že táto výpoveď spolu s Černákovým prelomeným mlčaním je dôvodom na obnovu konania. Prokurátor však bol zdržanlivý. Podľa neho prelomenie mlčania nemožno brať ako bernú mincu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy