Zatiahnuté
Bratislava
Natália
6.10.2024
Tragický prípad nehody autobusu a nákladiaka: Definitívny verdikt pre vodiča
Zdielať na

Tragický prípad nehody autobusu a nákladiaka: Definitívny verdikt pre vodiča

BANSKÁ BYSTRICA / Krajský súd v Banskej Bystrici dnes definitívne uzavrel tragický prípad nehody autobusu a nákladného auta. V roku 2018 pri nej zomreli dvaja ľudia. Jedným z nich bol spisovateľ Peter Krištúfek. Podľa senátu je vinný vodič autobusu.

Po 4 rokoch je tragédia definitívne uzavretá. Cestujúci, ktorí hroznú nehodu autobusu prežili, prišli na súd. Mnohí majú doteraz traumu. Ženy, ktoré prišli, mali pôvodne sedieť v prednej časti autobusu, zachránilo ich iba to, že si presadli. "Trikrát som sa vrátila na ZŤP, že si tam sadnem vpredu," povedala jedna zo žien. 

Pani Elena sa liečila z ťažkých zranení asi rok. Autobus s 12 cestujúcimi prešiel sotva pár metrov za Banskú Bystricu. Na R1 narazil do nákladiaka, ktorý stál za krajnicou a práve sa rozbiehal. "Ja to znášam ťažko. Ja si poriadne ani nepamätám tú nehodu, takže ja neviem ani čo som vtedy vypovedal," vyjadril sa vodič autobusu. Zahynula 29 - ročná žena a spisovateľ Peter Krištúfek, ktorý sa vracal z nahrávania rozhlasovej hry. Podľa súdu je vinný vodič autobusu, ktorý neskoro zareagoval na situáciu na ceste.

​Vodičovi autobusu vymerali trojročný nepodmienečný trest a 6 rokov zákaz šoférovania. Rozsudok je právoplatný a nie je možné proti nemu podať odvolanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy