Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Exibicionista vo vlaku: Muž sa počas jazdy odviazal naozaj neštandardne
Zdielať na

Exibicionista vo vlaku: Muž sa počas jazdy odviazal naozaj neštandardne

HORNÝ ZEMPLÍN / 33-ročný muž sa cestou vlakom odviazal naozaj neštandardne. Pred ostatnými cestujúcimi sa obnažoval. A hoci za exhibicionizmus na verejnosti zákon ukladá väzenie, tento odvážlivec sa zrejme obvineniu vyhne.

Z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že k udalosti malo dôjsť v osobnom vlaku niekde na úseku medzi Humenným a Vranovom nad Topľou. Cestujúci, ktorí mali nechcený pohľad pred očami, okamžite privolali políciu. Hliadka muža zadržala a obmedzili mu osobnú slobodu.

"33- ročný muž sa mal pred viacerými cestujúcimi obnažovať, čím mal vyvolať verejné pohoršenie," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová. "Muži, ktorým sa to stane, sa spravidla vyhovárajú tým, že sa chceli vymočiť, a že ich niekto videl. Toto sa stalo na mieste, ktoré je nezvyčajné, vo vlaku je to nezvyčajné," konštatovala sexuologička Danica Caisová. 

Železniční policajti v tomto prípade začali trestné stíhanie pre výtržníctvo. Hoci sa to stalo ešte koncom mája, ani po týždňoch vyšetrovania obvinenie nepadlo. Práve naopak. Všetko smeruje k prekvalifikovaniu skutku. Podľa odborníčky pritom za exhibicionistický správaním môže byť závažnejší problém. "Vec je v štádiu vyšetrovania a doposiaľ nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe," informovala hovorkyňa Jana Ligdayová. "Odborníci sa na exhibicionizmus dívajú opatrenejšie, pretože to môže byť prejav oveľa závažnejších deviácií. Každý muž, ktorý ja zachytený, sa podrobí sexuologickej liečbe," vysvetlila postup sexuologička Caisová. "Z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že nejde o trestný čin, ale o priestupok, ktorý by mohol byť priestupkom alebo iným správnym deliktom," doplnila hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy