Zatiahnuté
10°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Surový útok na družku: Muž ju udieral päsťami a dolámal jej kosti
Zdielať na

Surový útok na družku: Muž ju udieral päsťami a dolámal jej kosti

PÚCHOV / 44- ročný Marcel z Nimnice sa postavil pred považsko-bystrickú sudkyňu, ktorá rozhodovala o tom, či pôjde do väzby. Je obvinený z toho, že brutálne zbil svoju priateľku. Tá žiaľ, potom, čo ležala v nemocnici v kritickom stave, nakoniec zomrela.

Keď Marcela priviedla policajná hliadka, posadil sa na lavicu na chodbe súdu a nepopieral útok na svoju družku. V čase o rozhodovaní o jeho väzobnom stíhaní napadnutá žena ešte žila. "Moc ma to mrzí a vôbec sa to nemalo stať," priznal sa Marcel. 

"K napadnutiu došlo v spálni rodinného domu, kde muž pod vplyvom alkoholu a po predchádzajúcom slovnom konflikte napadol poškodenú, a to tak, že ju päsťami udieral do oblasti tváre a ďalších častí tela," opísala incident hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne, Katarína Kuzmová. 

Podľa obvinenia svoju životnú partnerku bil až dovtedy, kým ho od nej neodtrhol jeho brat. No potom začal besnieť znova. "A to tak, že ju udrel päsťami, pričom žena sedela na podlahe a opierala sa o posteľ," informovala hovorkyňa Kuzmová. "Je mi to ľúto," reagoval Marcel. "Žene boli spôsobené viaceré fraktúry, napriek tomu odmietla privolanie RZP," uviedla hovorkyňa Kuzmová. Podľa polície sa ale neskôr jej zdravotný stav veľmi zhoršil. "Vo vážnom stave bola hospitalizovaná v nemocnici," doplnila informácie hovorkyňa polície. "Bojím sa, aby sa jej nestalo ešte niečo horšie," vyjadril obavy obvinený. 

A žiaľ, krátko po týchto slovách žena i napriek veľkej snahe zdravotníkov zomrela. Počas nešťastného incidentu mal Marcel v sebe takmer tri promile alkoholu.
"Sám sa priznal, že pod jeho vplyvom alkoholu je prchký," povedala sudkyňa Okresného súdu Považská Bystrica, Lucia Kovačinová. V minulosti už bol potrestaný za podobný čin. "Pred dvomi rokmi bol podmienečne prepustený, taktiež bol niekoľkokrát priestupkovo postihnutý za priestupky voči svojej družke," uviedla Lucia Kovačinová. Sudkyňa rozhodla, že bude vyšetrovaný za mrežami. Vzhľadom na tragické následky útoku polícia zmení obvinenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy