Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
František
4.10.2024
Vážna dopravná nehoda: Osobné auto narazilo a zostalo zakliesnené pod vlečkou traktora
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda: Osobné auto narazilo a zostalo zakliesnené pod vlečkou traktora

HUMENNÉ / Vážna dopravná nehoda sa stala pri Hažíne nad Cirochou. Osobné auto narazilo a zostalo zakliesnené pod vlečkou traktora, ktorý prevážal siláž. V aute sa viezli tri osoby, medzi nimi aj malé dieťa.

"Pri našom príchode sa dve zranené osoby a jedno dieťa nachádzali mimo vozidla, poskytli sme predlekársku pomoc," uviedol veliteľ zásahu Róbert Bovan. "Sme ich vytiahli vonku. Pán sa sťažuje na chrbticu, pani nehovorila nič, obočia mala roztrhnuté a malý chlapec plakal," opísal miesto udalosti vodič traktora. Ku kolízii došlo v týchto miestach medzi Humenným a obcou Hažín nad Cirochou. Podľa slov vodiča traktora viezli siláž na družstvo.

Osobné auto smerovalo od Sniny do Humenného, keď narazilo do traktora s návesom. "Rýchla jazda pána šoféra. Aj som to cítil. Keby išiel normálne, tak taký kolos... určite to necítim. Aj ma posunulo," reagoval vodič traktora. "Okolnosti dopravnej nehody ako aj miera zavinenia jej účastníkov je v štádiu šetrenia," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová. Muža, ženu a zranené dieťa záchranári ošetrili na mieste a následne previezli do nemocnice v Humennom. Išlo o dieťa vo veku asi 5 rokov. "Dospelé osoby utrpeli stredne ťažké poranenia, k zraneniam dieťaťa sa vyjadriť nemôžem," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby, Alena Krčová. Začaté bolo trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Obaja vodiči sú podľa polície vo veku 40 rokov a obaja pochádzajú zo Sniny. V prípade oboch dychové skúšky dopadli negatívne. "Škoda pri nehode bola predbežne vyčíslená na cca 15.000,-Eur," informovala hovorkyňa Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy