Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
František
4.10.2024
Žiakom na telesnej výchove sa nepozdávalo správanie učiteľky. Nafúkala 2,8 promile
Zdielať na

Žiakom na telesnej výchove sa nepozdávalo správanie učiteľky. Nafúkala 2,8 promile

ILAVA / Kričala, mala nepríčetný pohľad a nekoordinované pohyby. Takto opisovali žiaci správanie ich učiteľky. Nakoniec sa ukázalo, že dôvodom je alkohol. Nafúkala 2,81 promile a zo školy ju odviedli policajti. Incident sa stal na základnej škole v Mikušovciach neďaleko Ilavy.

Učiteľka prišla ráno do školy na aute. O pár hodín neskôr nafúkala na telesnej výchove takmer tri promile. Podivné správanie si u nej na piatej hodine všimli siedmaci, ktorých učila telesnú výchovu. Oznámili to zástupkyni riaditeľky. "Prišli za ňou chlapci, že učiteľka kričí, má nepríčetný pohľad, povedala im, že bola u lekára, a že možno je chorá," povedala riaditeľka školy, Viera Jakúbková.

Po hodine si ju dala zavolať riaditeľka školy. Už na prvý pohľad bolo jasné, že triezva nie je. Ani to netajila. "Nakoniec sa nám priznala, že požila alkohol," informovala riaditeľka Viera Jakúbková. Učiteľka si alkohol do školy priniesla v pohári od horčice. Priznala sa, že pila vodku. Riaditeľka okamžite zavolala starostku a policajtov. "Máme také zistenie, že priamo požívala cez prestávky, možno cez hodiny, alkohol priamo privezený z domu," doplnila riaditeľka. "Polícia po príchode na miesto vykonala so ženou dychovú skúšku, ktorá skončila s výsledkom 2,81 promile alkoholu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne, Katarína Kuzmová. "Určite sme v šoku, celý učiteľský zbor. Myslím, že aj deti lebo boli teda pozorovateľmi toho, čo sa deje," doplnila riaditeľka školy. 

Takéto niečo na škole ešte nezažili. 53 - ročná učiteľka sem nastúpila učiť iba v septembri. "Nemali sme možnosť nejako bližšie sa spoznať a doteraz neboli žiadne problémy," konštatovala riaditeľka školy Viera Jakúbková. Bližšie sa s ňou už ani nespoznajú. Do školy sa vrátiť nemôže. "Na základe dohody s pani riaditeľkou sme sa dohodli, že dostáva okamžitú výpoveď," informovala starostka obce Mikušovce, Eva Holbová. "V danej veci bolo prijaté trestné oznámenie, ktorým sa polícia intenzívne zaoberá," doplnila hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy