Zatiahnuté
14°
Bratislava
Stela
3.10.2024
Nehodu spôsobil pod vplyvom alkoholu. Vodič nafúkal viac ako 2 promile
Zdielať na

Nehodu spôsobil pod vplyvom alkoholu. Vodič nafúkal viac ako 2 promile

NITRA / V Novej Vsi nad Žitavou sa ráno zrazili 3 autá. Všetko spôsobil 49 - ročný vodič, ktorý prešiel do protismeru. Pri nehode sa zranili dvaja muži. Vodič, vinník nehody, teraz Vianoce doma určite tráviť nebude. Šoféroval totiž opitý a skončil v putách.

K zrážke došlo v obci na rovnej ceste. Podľa svedkov 49 - ročný vodič auto riadil tak, že sa nevedel udržať vo svojom pruhu a behal hore dole. Napokon prešiel do protismeru. V tej chvíli išlo oproti auto a druhé stálo za ním. 

Potom ako 49 - ročný vodič prešiel z ničoho nič do protismeru skrížil cestu oprotiidúcemu vozidlu. "Som počul buchot, rachot. Pozriem sa von a už boli v sebe," opísal svedok. Náraz ešte vozidlo, do ktorého vrazil odhodilo a skončil v druhom aute. To stálo na krajnici a sedel v ňom mladý vodič. Svedkovia sa účastníkom nehody rozbehli na pomoc. Vodič, ktorý všetko spôsobil, odmietal vystúpiť z auta. Od začiatku sa správal podozrivo. "Tackal sa, keď vystupoval tackal sa riadne," okomentoval správanie vinníka nehody obyvateľ. 

Nehoda sa stala krátko pred 10. hodinou. Dychová skúška ukázala, že šoféroval opitý. Policajti ho na mieste zadržali. "V dychu vodiča policajti namerali 2,17 promile alkoholu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre, Renáta Čuháková. "Zraneným osobám sme poskytli predlekársku pomoc," povedal veliteľ zásahu, Martin Kratka. 

Posádka druhého vozidla, do ktorého vodič vrazil, skončila v nemocnici. Našťastie sa zranili podľa predbežných zistení iba ľahko. Opitý vodič bude teraz sviatky tráviť v policajnej cele. "Vec rieši Okresný dopravný inšpektorát v Nitre ako trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy