Zatiahnuté
17°
Bratislava
Martina
9.9.2024
V centre mesta narazilo policajné auto do stĺpa. Muži zákona sa vracali po nočnej službe
Zdielať na

V centre mesta narazilo policajné auto do stĺpa. Muži zákona sa vracali po nočnej službe

BANSKÁ BYSTRICA / Havária policajného auta v centre Banskej Bystrice. Na hlavnom ťahu skoro ráno nabúralo auto do stĺpa. Policajti sa vracali na oddelenie po nočnej službe. Vodiča premohla únava.

V službe boli celú noc, hliadkovali v uliciach Banskej Bystrice. Skoro ráno sa vracali späť na oddelenie, nemali to už ďaleko, no do cieľa nedorazili. Únava bola v tomto prípade silnejšia. Policajt, ktorý auto šoféroval za volantom zaspal. Nehoda sa stala na hlavnom ťahu, v tom čase boli ešte cesty prázdne. Nenašli sa žiadne stopy po brzdení, policajné auto zišlo náhle z vozovky. "Vodič z dôvodu mikrospánku zišiel z cesty a narazil do stĺpa," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 

Medzi prvými bol na mieste banskobystrický hasič, ktorý sa vracal po službe domov. Hliadke uviaznutej v aute sa snažil pomôcť. Náraz však auto zdemoloval natoľko, že sa na ňom nedali otvoriť dvere. Odstrihnúť ich museli privolaní hasiči s technikou a pomohli zranenej hliadke von. "Zranení boli dvaja muži, mali stredne ťažké zranenia, ostali pri vedomí," uviedla hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. 

Policajtov hospitalizovali v banskobystrickej nemocnici s viacerými pomliaždeninami či otrasom mozgu. "Nehoda je v štádiu vyšetrovania, dychová skúška bola negatívna," uzavrela Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy