Jasno
19°
Bratislava
Silvia
27.8.2024
Z mosta sa zrútilo auto a dopadlo priamo na koľajnice. Vrazil doň prichádzajúci rýchlik
Zdielať na

Z mosta sa zrútilo auto a dopadlo priamo na koľajnice. Vrazil doň prichádzajúci rýchlik

DETVA / Vážna nehoda pri Detve. Stalo sa to niekoľko hodín po polnoci. Z mosta sa z niekoľkých metrov zrútilo auto a dopadlo priamo na trať. Narazil doňho prichádzajúci rýchlik. V aute mali sedieť traja muži, stihli vyskočiť von. Dvoch odviezli do nemocnice, tretieho zatiaľ nenašli.

Bola to rýchla jazda, auto na ceste pri Detve neudržali ani zvodidlá. Po ich prerazení sa zrútilo z mosta z niekoľkých metrov, dolu zrázom. Ten bol taký strmý, že keď tadiaľ liezli hasiči s policajtmi, museli použiť lano. 

Auto dopadlo priamo na trať, po ktorej sa práve blížil rýchlik. Viezol okolo stovky cestujúcich z Košíc do Zvolena. Rozbehnutý vlak do auta narazil. "K zraneniu cestujúcich nedošlo, hnacie koľajové vozidlo nebolo schopné ďalšej jazdy," uviedla Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky. 

Podľa polície mali v aute sedieť traja muži. Na poslednú chvíľu sa mi podarilo vyskočiť von. Malo by ísť o Slováka a Macedónca, identita tretieho muža zostáva neznáma. Polícia ho doteraz nenašla. "Doposiaľ boli stotožnené dve osoby, ktoré utrpeli ťažké zranenia, po ďalšej polícia pátra," dodala Faltániová. Pre podozrenie na alkohol bol u obidvoch mužov nariadený odber krvi.

Na koľajniciach sa našla aj plynová pištoľ, ktorá pravdepodobne vypadla z auta. Kto auto šoféroval vyšetruje polícia. "Meškalo 6 vlakov, dostupná bola náhradná autobusová doprava," vysvetlila Achbergerová. Ako ďalej uzavrela Faltániová, polícia začala vo veci trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy