Zatiahnuté
17°
Bratislava
Martina
9.9.2024
Nedal si povedať, havaroval. Vodičovi namerali v krvi viac ako 2 promile
Zdielať na

Nedal si povedať, havaroval. Vodičovi namerali v krvi viac ako 2 promile

UDAVSKÉ / S 2,3 promile si sadol z volant a nebyť toho, že kamarát strhne volant, zrejme by s autom spadli do potoka. 47-ročný muž narazil autom do zábradlia na moste a prevrátil sa na bok v strede obce Udavské. Pod vplyvom alkoholu bol aj spolujazdec, ktorý ho síce od riskantnej jazdy predtým odhováral, no napokon si k nemu predsa len prisadol.

K nehode došlo v obci Udavské krátko pred pol jedenástou dopoludnia. Jej príčina bola zjavná hneď po tom, ako vodič vstúpil z auta. "Vodičovi bola nameraná hodnota 2, 3 promile," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Spolujazdec pre televíziu JOJ neskôr povedal, že si ráno obaja vypili.

Keď sa 47-ročný muž rozhodol šoférovať, chcel mu v tom zabrániť, no napokon si k nemu prisadol. Spolujazdec tvrdil, že vyrazili z obce Rovné a smerovali k vodičovej mame, no viac mu do reči nebolo. "Pri prejazde cez most ponad potok, narazil do zábradlia mosta, kde zostal s vozidlom stáť prevrátený na ľavú stranu vozidla," uviedla Ligdayová. "V čase nášho príjazdu boli účastníci mimo vozidiel, bez zranení," informoval Jozef Vitek, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Humenné.

Polícia 47-ročného muža obvinila pre trestný čin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. "Nevedia si uvedomiť, že ohrozujú aj druhých ľudí. Pritom vždy policajti informujú, že alkohol spôsobil smrteľnú nehodu tu, smrteľnú nehodu tam, vždy len alkohol. Tu by jedine pomohlo poslať ich do autoškoly a vodičský robiť odznova," uviedol jeden z obyvateľov obce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy