Zatiahnuté
20°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Tragická dopravná nehoda: Vodič neprežil náraz do stromu
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda: Vodič neprežil náraz do stromu

HRONSKÉ KĽAČANY / Nezvládol prejazd križovatkou a prišiel o život. 40-ročný vodič s autom čelne vrazil do stromu. K zrážke došlo dopoludnia na križovatke pri Hronských Kľačanoch. Nehodu mohla spôsobiť rýchlosť, mokrá cesta, ale aj pneumatiky.

Nehoda sa stala na rovnej ceste krátko po tom, ako vodič vošiel do križovatky. Tam podľa stôp z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru. Cesta bola mokrá a vodič vyletel z cesty. Vodič s autom čelne vrazil do stromu. Po náraze zostalo auto totálne zdemolované. Svedkovia na miesto zavolali pomoc. Vodič bol v zdemolovanom aute zakliesnený. Z vozidla ho po príchode dostali hasiči. Okrem záchranárov bol na miesto vyslaní aj ich leteckí kolegovia. "Po vyslobodení z vozidla sme zahájili resuscitáciu do príchodu záchranky," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Levice, Ľuboš Hegedúš.

Záchranári muža ešte na mieste dlhé minúty oživovali. Zrážku ale neprežil. 40-ročný Tibor sa tak už domov nevráti. Podľa predbežných zistení išiel zrejme rýchlejšie, ako povolenou 90-kilometrovou rýchlosťou. "Vysoká rýchlosť tam bola určite, ale čo bolo príčinou prejazdu za stredovú čiaru a potom následné vrátenie sa, to nevieme" vyjadril sa Ján Jenčo, znalec z odboru dopravy. Presné príčiny nehody sú v štádiu vyšetrovania. Ukázalo sa aj to, že vodič mal na vozidle staré 14-ročné pneumatiky. "Prípadná prítomnosť alkoholu v krvi vodiča bude zisťovaná pri pitve," dodala hovorkyňa KR PZ v Nitre, Viktória Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy